“Nikad nismo htjeli strogo odrediti dobnu granicu naših posjetitelja, jer smatramo da svako dijete može pronaći nešto zanimljivo u predstavi, bio to prvi sloj – boje, oblici, gegovi, glazba za najmlađe, ili važnost poruke za nešto starije. Svako dijete pronalazi sebe kroz neki dio naše priče, a odrasli nikada u Tvornici lutaka ne ostavljaju djecu da sama gledaju predstavu, uvijek se dobro zabavljaju zajedno s nama, ispričala je umjetnička voditeljice Tvornice lutaka, Petra Radin.

Autorski tim uz Radin čine band D’Elvis, inače rockabilly band Marija Kovača, koji je Crvenkapici dao poseban retro štih. Đurđica Vorkapić, poznata hrvatska dizajnerica maestralno je prenijela karaktere likova na bajkovite kostime. Rekvizite je izradila i ručno oslikala Jamina Kosanović, a Tihana Strmečki jasnim rukopisom zaokružila pokret i koreografiju. Ivana Husar Mlinac zaslužna je za vokalne aranžmane kojima je stvorila čaroliju pravog musicala.

No, glumci su ti koji su na kraju iznijeli duhovitu priču s vrlo jasnom porukom – prihvaćanje i opraštanje. Filip Detelić, Mario Kovač i Petra Radin poznat su tim iz predstave Profesor Baltazar – put oko svijeta, a ovoga puta igrali su likove – vuk Gubbio, lovac Luka, Crvenkapica, Mamica Salamica i Baka Nonna.

“Mi smo tim kojem je samo nebo granica. Ljudi koji vole svoj posao i uživaju u svakom trenutku stvarajući jedan novi svijet, svijet bajke. Bajke u kojoj je sve moguće, naglasila je Radin.

Premijeri su prisustvovala i brojna poznata lica: Nina Badrić, Nenad Cvetko, Frano Mašković, Sementa Rajhard, Zoran Pribičević, Petra Težak, Đurđica Vorkapić, Ivana Husar Mlinac, Sven Jakir, Marko Torjanac, Ivan Grčić, Ivan Magud, Ana Kraljević, Antea Cvjetković, Maja Kovač; Ivana Jelinčić, Saša Miočić i drugi.

U nedjelju 14. veljače održana je premijera predstave “Crvenkapica – tko se boji vuka još?” autorice Petre Radin i u produkciji kazališta Tvornica lutaka. Scena Grič, matična scena poznatog kazališta za djecu, bila je premala za sve uzvanike koji su odlučili proslaviti dan zaljubljenih sa svojim obiteljima. Brojni poznati roditelji i prijatelji kazališta oduševljeno su pratili predstavu, iako je ona prvenstveno rađena za djecu

Tekst: Tvornica lutaka

Foto: Damir Žižić.