Knjiga prema kojoj je nastala predstava EKO EKO podsjeća na mnoge vrijednosti, a ponajviše poziva na čuvanje okoliša i odgovorno ponašanje prema prirodi. Danas je, možda i snažnije nego u vremenu kada je nastao ovaj roman, potrebno djeci i mladima osvještavati važnost problema. Zato  se GK Trešnja uključila u poznatu kampanju "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" koju organizira Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske.

Cilj projekta je educirati građane o vrijednostima reciklaže dok se recikliranjem čepova prikupljaju sredstva za kupnju lijekova. Dosada su se u kampanju uključile brojne tvrtke, škole i vrtići, nacionalni parkovi i pojednci.

Gradsko kazalište Trešnja uključit će se kako najbolje zna - dobrom predstavom! Publiku pozivaju da vrijedno skuplja čepove. 40 skupljenih čepova možete zamijeniti za 1 ulaznicu za predstavu EKO EKO (ulaznica vrijedi 40 kuna) za izvedbu 22.10. u 17 sati (subota). Broj ulaznica koje možete zamijeniti za čepove je ograničen.

O predstavi EKO EKO

Predstava nastala prema legendarnom romanu Hrvoja Hitreca EKO EKO koji je odgojio generacije djece i usadio im ljubav prema ekologiji u svojoj izvornoj adaptaciji koju potpisuje Hrvoje Hitrec vraća se nakon više od 15 godina na scenu GK Trešnja.

Priča je to o simpatičnom svemircu Eku koji uz pomoć hrabre zemaljske djece uspije spasiti svoju sestru Eku i jedan planet od zaraze i smrada. Danas je ova priča jednako suvremena te su nam lekcije o hrabrosti, ekologiji i prijateljstvu još potrebne. Cijela je predstava rađena kao svojevrsni hommage osamdesetima kada je prvi put igrana na sceni GK Trešnja i doživjela oko 400 izvedbi. Tako da će se i današnja djeca moći upoznati s analognom tehnologijom i duhom osamdesetih.

uzivajte-u-predstavi-eko-eko-reciklirajte-i-cuvajte-prirodu

Radovanu Ruždjaku ovo je treća režija, a nakon predstava "JA BUKA" i "Neispričana bajka" prvi puta surađuje s ansamblom od dvadestak glumaca te velikim autorskim timom respektabilnih umjetnika - Barbara Bourek (kostimografkinja), Igor Pauška (scenograf), Vesna Kolarec (oblikovanje svjetla), Damir Klemenić (suradnik za pokret), Dejan Gotić (digitalne projekcije). Rezultat suradnje je tehnički zahtjevna, obogaćena projekcijama i neočekivanim rješenjima te vizualno i glumački snažna predstava. Autorsku glazbu koja se uživo izvodi na svakoj predstavi potpisuje ansambl predstave i Hrvoje Petek.

Najbržima besplatne ulaznice!

Dijelimo dvije ulaznice (roditelj s djetetom ili dvoje djece) čitatelju koji prvi pošalje svoju prijavu na mejl: urednistvo@roditelji.hr s naznakom "Eko Eko" i svojim podacima.

Predstava je namijenjena djeci od sedam godina nadalje!

uzivajte-u-predstavi-eko-eko-reciklirajte-i-cuvajte-prirodu

Tekst i foto: Kazalište Trešnja