U Uzbuni na Zelenom Vrhu Ratko Milić zvan Koko provodi ljetne praznike s prijateljima Božom, Tomom, Žoharom i Crnim. Na Zelenom Vrhu vlada prava ljetna idila, uz pecanje, skokove u jezero i napete razgovore uz vatru, koju tek povremeno prekidaju Kokova znatiželjna sestra Marica i njezine prijateljice Emica i Nina. No, u samo nekoliko dana, mirno mjestašce nadomak Zagreba postat će poprište misterioznih razbojstava počinjenih pod okriljem noći. Lista sumnjivaca povećavat će se iz sata u sat, a Koko i prijatelji morat će se brzo snaći u ulozi detektiva te hrabro zakoračiti u najtamnije zakutke Zelenog Vrha kako bi riješili slučaj.
uzbuna-na-zelenom-vrhu-uskoro-u-kinima
Novi nastavak Koka donosi i nova lica malih junaka, redom odabranih među zagrebačkim osnovnoškolcima. Prvi put na filmu, u ulozi Ratka Milića - Koka pojavljuje se Marko Tocilj, a nova Marica je Sara Čolaković. U ulozi Tome pojavljuje se Alex Rakoš, u ulozi Bože Tin Gregorić, a u ulozi Žohara Jan Pentek. Jakov Piljek tumači lik Crnog, Lucija Philips je Emica, Toma Serdarević tumači Ivu, a Dora Bilić pojavljuje se kao Nina. Uloge Kokovih roditelja tumače Dijana Vidušin i Ozren Grabarić.Uzbuna na Zelenom Vrhu svojevrsni je prednastavak popularnog serijala dječjih detektivskih filmova o Koku (Koko i duhovi, Zagonetni dječak i Ljubav ili smrt), nastalog prema romanima Ivana Kušana. Riječ je o prvom dječjem filmskom serijalu u Hrvatskoj, a filmove o Koku u domaćim kinima dosad je pogledalo više od 200.000 gledatelja.
uzbuna-na-zelenom-vrhu-uskoro-u-kinima
Režiju novog nastavka serijala potpisuje redateljica Čejen Černić, a scenarij je napisala Hana Jušić. Umjetnički supervizor projekta je Daniel Kušan, direktor fotografije Danko Vučinović, montažer Slaven Zečević, skladatelj Dinko Appelt, dizajnerica zvuka Dubravka Premar, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Emina Kušan, a majstorica maske Martina Novaković. Producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan. Sve o novim avanturama Koka i njegovih prijatelja pratite na službenoj Facebook stranici.

Trailer

Tekst i foto: promo