U Karlovcu se u listopadu ove godine otvara jedinstvena turistička atrakcija - jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe: AQUATIKA - SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC.

Postav akvarija temelji se na prikazu tipične krške rijeke kakva je I Korana uz koju je smješten, te prikazuje njezin tok od izvora do ušća.

Kroz 25 akvarijskih bazena smještenih na oko 3.000 metara kvadratnih izložbenog prostora predstavit će se više od 120 vrsta slatkovodnih riba, gmazova, vodozemaca, vodenjaka, od čega više od 40 endemskih vrsta, sveukupno oko 5.000 primjeraka. Osim vizualnog dojma posjetitelji će moći doživjeti i zvukove iz prirode, gdje svaki dio toka rijeke prate pripadajući šumovi i zvukovi.

uskoro-u-karlovcu-otvorenje-sjajne-destinacije-za-obiteljski-izlet

Sama zgrada akvarija osim akvarijskog dijela ima i konferencijske dvorane, igraonicu, čitaonicu, ugostiteljski dio te igralište za djecu, sve spojeno trgom koji će biti prostor za druženje I rekreaciju posjetitelja. Karlovački slatkovodni akvarij biti će idealna destinacija za obiteljski izlet, uz zabavu i učenje o potrebi očuvanja okoliša.

uskoro-u-karlovcu-otvorenje-sjajne-destinacije-za-obiteljski-izlet

Posebna pažnja bit će posvećena najmlađim posjetiteljima, počevši od besplatne ulaznice za djecu do 3 godine, popuste za djecu i mlade 3-18 godina i popularnu cijenu obiteljske ulaznice, pa do ponude igraonice, edukacijskih radionica, tematskih proslava dječjih rođendana i slično.

Pratite nas jer ćemo vas pravodobno obavijestiti o točnom datumu otvorenja Aquatike i svim zanimljivostima vezanim u ovu novu turističku destinaciju kojoj će se vjerojatno najviše veseliti najmlađi posjetitelji.

Tekst i foto: Aquatika (Denis Stošić)