I ove godine djeca svih uzrasta - od onih vrtićke i školske dobi do srednjoškolaca te onih koji su dijete još samo u duši - imat će se priliku družiti na plavim dekicama za snove uz zanimljive slikovnice i inspirativne knjige te čitače koji su zaduženi za reminiscenciju na to koliko je neodoljivo uroniti u svjetove koje može pružiti jedino knjiga.

Dekice za snove bit će postavljene na 15 lokacija koje uključuju parkove, školska dvorišta i druge zelene površine u Zagrebu i široj okolici, a ove godine u zajedničkom čitanju i druženju na svježem zraku moći će uživati i djeca iz Dječjeg doma Laduč, kao i svi željni dobre priče koji se zateknu u blizini.

Za vrhunski doživljaj i gladak prelazak u carstvo mašte pobrinut će se profesori, glumci, književnici, pjevači i volonteri 'Smiješka za sve' koji svoje čitalačke i pripovjedateljske vještine bruse svih 365 dana u godini na odjelima triju zagrebačkih dječjih bolnica. Među njima su i zaposlenici koji se sudjelujući u korporativnom volontiranju pobliže upoznaju s projektom Laku noć, pričoljupci i priključuju radu udruge kao pravi volonteri.

„Cilj Dekice za snove je odvojiti djecu od računala i pametnih telefona te ih potaknuti na druženje, čitanje i jednog dana - volontiranje. Vrijednost projekta Dekica za snove prepoznale su brojne obrazovne i kulturne institucije, a u njegovoj provedbi sudjeluje i 15-ak osnovnih i srednjih škola. Priključite se i vi! Jednostavno dođite!“ poručuje Marijana Jergović, predsjednica udruge 'Smiješak za sve'.

Baš kao i prethodne dvije godine u jednoj od najvećih akcija kojima se promovira čitanje i kvalitetno druženje uz knjigu očekuje se više od 700 sudionika.

uskoro-se-druzimo-na-dekici-za-snove

Tekst i foto: press