Uskoro počinje genijalna ZGodionica u parku Ribnjak

ZGodionica se održava u parku Ribnjak i Centru mladih Ribnjak od 24. kolovoza do 2. rujna 2018. godine, a na njoj nema što nema...

ZGodionica je prvi i jedini festival u Hrvatskoj koji će na jednom mjestu pružiti djeci mogućnost spoznavanja, usavršavanja, ali i orijentiranja svojih kreativnih, umjetničkih, sportskih, obrazovnih, informatčkih i brojnih drugih afiniteta, a da se istovremeno i jako dobro zabave - u prirodi! Svi programi održat će se pod vodstvom stručnjaka specijaliziranih za pojedini segment cjelovitog razvoja djece. Uz praktične i edukativne aktivnosti, festival će svim posjetiteljima pružiti i scensko-glazbeni program, prvenstveno namijenjen djeci.

U programu “ZGodne radionice” održavat će se radionice animiranog filma, izrade čarobnih napitaka, sadnje bilja, zdravog doručka, pa Lego radionice, radionice slikanja u prirodi i druge.

Sportu će biti posvećena “Sportska livada”, gdje će se svakodnevno izmjenjivati sportovi kao što su ragbi, rukomet, kajak, stolni tenis, squash, nogomet, streljaštvo, mačevanje i drugi, koje će djeca moći isprobati.
U prebogati sportski program uspjeli smo ubaciti i neke poznate sportaše! Jedni od njih su braća Sinković i Damir Martin!

Braća Sinković, foto HOO i Damir Martin

Sport igra važnu ulogu u integraciji osoba s invaliditetom. Zato na ZGodionicu dolazi Univerzalna sportska škola za djecu s invaliditetom, sa svojim poligonom.

Sindikat biciklista održat će školicu sigurnog bicikliranja! Bit će to pravi poligon s cesticama, križanjima, znakovima i semaforima. Dofurajte klince na bajkovima!

Svakodnevno će se na panelima uza zidine održavati i mala škola velikih grafita, pod stručnim vodstvom profesionalnog grafitera. Za sve željne adrenalina organizatori su pripremili i zip line napravljen posebno za ZGodionicu, te najavljuju bungee jumping i penjalište.

Unutar kulturnog centra Ribnjak svakodnevno će se prikazivati ‘ZGodni’ filmovi, dok će u predvorju biti postavljena izložba SF kostima.

U filmski dio ZGodionice uključio se i Institut Français de Croatie, a prikazat će 3 crtića! :) Jedan od njih je Le Chat du Rabbin!

Za kvalitetno ljenčarenje na travi, posjetitelje čeka piknik zona za djecu i roditelje, uz gastronomsku ponudu, a festivalski program svaki će dan zaključiti disko tulum praćen pričom za laku noć.

Svaku večer od 24.8. do 2.9. u parku Ribnjak bit će diskač za klince!
A nakon partijanja čitat će se priče za laku noć s funky bakom Ljerkom.

U sklopu programa, ZGodionici će u subotu 25. kolovoza u goste doći poznati mladi YouTuber theSikrt.

“Želja nam je pružiti djeci nezaboravnih deset dana edukativne zabave uz stjecanje znanja i vještina kroz igru i smijeh, te osigurati roditeljima sigurno mjesto u centru Zagreba za druženje djece s profesionalnim edukatorima i zabavljačima, razvijajući njihove kreativne, sportske i glazbene talente te osigurati partnerstvo s drugim dječjim festivalima u Europi”, poručuju organizatori.

Ulaz je besplatan!

 

Tekst i foto: www.culturenet.hr, www.facebook.com/ZGodionicatps/

Preporučujemo

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Besplatne radionice za sve dobne skupine: U bojama Uskrsa

Centar mladih Ribnjak osmislio je novi program ususret…

6 lakih načina da zaribate svoje klince

Biti roditelj znači hodati po minskom polju. Uz…

Pročitajte i:

Fora priča za najmlađe

Zašto doći na Fora priča radionice sa svojim djetetom? Zato što pričanje priča može biti…

Plac Mljac 2019.

Plac Mljac od 1. srpnja ponovno osvaja Zagreb

Od ponedjeljka 1.7. do nedjelje 7.7. ne propustite jedan od najslasnijih i najzabavnijih, najoriginalnijih i…

Festival Tobogan u Rijeci - Uzbudljivi ljetni praznici uz mnoštvo kreativnih radionica i besplatnih događanja

Jurimo niz treći Tobogan! Dva tjedna kulture, edukacijskih interaktivnih programa i zabave kako bi ljetni…

Aktivni vikend: Na dan sela roda saznajte zašto rode vole Čigoč i uključite se u Lonja Bike Tour

Na Dan sela Čigoča u subotu, 29. lipnja, Čigoč će obilježiti 25. godišnjicu stjecanja titule…