Uskoro počinje genijalna ZGodionica u parku Ribnjak

ZGodionica se održava u parku Ribnjak i Centru mladih Ribnjak od 24. kolovoza do 2. rujna 2018. godine, a na njoj nema što nema...

ZGodionica je prvi i jedini festival u Hrvatskoj koji će na jednom mjestu pružiti djeci mogućnost spoznavanja, usavršavanja, ali i orijentiranja svojih kreativnih, umjetničkih, sportskih, obrazovnih, informatčkih i brojnih drugih afiniteta, a da se istovremeno i jako dobro zabave - u prirodi! Svi programi održat će se pod vodstvom stručnjaka specijaliziranih za pojedini segment cjelovitog razvoja djece. Uz praktične i edukativne aktivnosti, festival će svim posjetiteljima pružiti i scensko-glazbeni program, prvenstveno namijenjen djeci.

U programu “ZGodne radionice” održavat će se radionice animiranog filma, izrade čarobnih napitaka, sadnje bilja, zdravog doručka, pa Lego radionice, radionice slikanja u prirodi i druge.

Sportu će biti posvećena “Sportska livada”, gdje će se svakodnevno izmjenjivati sportovi kao što su ragbi, rukomet, kajak, stolni tenis, squash, nogomet, streljaštvo, mačevanje i drugi, koje će djeca moći isprobati.
U prebogati sportski program uspjeli smo ubaciti i neke poznate sportaše! Jedni od njih su braća Sinković i Damir Martin!

Braća Sinković, foto HOO i Damir Martin

Sport igra važnu ulogu u integraciji osoba s invaliditetom. Zato na ZGodionicu dolazi Univerzalna sportska škola za djecu s invaliditetom, sa svojim poligonom.

Sindikat biciklista održat će školicu sigurnog bicikliranja! Bit će to pravi poligon s cesticama, križanjima, znakovima i semaforima. Dofurajte klince na bajkovima!

Svakodnevno će se na panelima uza zidine održavati i mala škola velikih grafita, pod stručnim vodstvom profesionalnog grafitera. Za sve željne adrenalina organizatori su pripremili i zip line napravljen posebno za ZGodionicu, te najavljuju bungee jumping i penjalište.

Unutar kulturnog centra Ribnjak svakodnevno će se prikazivati ‘ZGodni’ filmovi, dok će u predvorju biti postavljena izložba SF kostima.

U filmski dio ZGodionice uključio se i Institut Français de Croatie, a prikazat će 3 crtića! :) Jedan od njih je Le Chat du Rabbin!

Za kvalitetno ljenčarenje na travi, posjetitelje čeka piknik zona za djecu i roditelje, uz gastronomsku ponudu, a festivalski program svaki će dan zaključiti disko tulum praćen pričom za laku noć.

Svaku večer od 24.8. do 2.9. u parku Ribnjak bit će diskač za klince!
A nakon partijanja čitat će se priče za laku noć s funky bakom Ljerkom.

U sklopu programa, ZGodionici će u subotu 25. kolovoza u goste doći poznati mladi YouTuber theSikrt.

“Želja nam je pružiti djeci nezaboravnih deset dana edukativne zabave uz stjecanje znanja i vještina kroz igru i smijeh, te osigurati roditeljima sigurno mjesto u centru Zagreba za druženje djece s profesionalnim edukatorima i zabavljačima, razvijajući njihove kreativne, sportske i glazbene talente te osigurati partnerstvo s drugim dječjim festivalima u Europi”, poručuju organizatori.

Ulaz je besplatan!

 

Tekst i foto: www.culturenet.hr, www.facebook.com/ZGodionicatps/

Preporučujemo

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Raj za svakog ljubitelja magičnog svijeta Harryja Pottera

Škola magije po treći put otvara vrata mladim…

Besplatne radionice za sve dobne skupine: U bojama Uskrsa

Centar mladih Ribnjak osmislio je novi program ususret…

Pročitajte i:

Postanite član/ pretplatnik National Geographic Hrvatska

Pretplatite se na National Geographic Hrvatska i poklanjamo vam bambusom obložen spremnik za piće s…

IKEA već punih pet godina u Hrvatskoj!

Donosimo popis najprodavanijih proizvoda u trgovačkom lancu IKEA tijekom proteklih pet godina. Jeste li i…

Nastavlja se druženje uz crtiće i filmove na platou Mamutice!

Nastavlja se druženje na platou Mamutice u Zagrebu, uz crtiće i zabavno edukativne filmove za…

Dođite na ogledne satove i upišite novu sezonu ART radionica za male i velike!

Pod vodstvom Melite Omeragić, kiparice i waldorfske pedagoginje i Petre Popović, magistre edukacije likovne kulture…