U subotu, 26. studenoga, počinje Advent u Zagrebu, omiljeno zagrebačko događanje u zimskim danima, koje je prošle godine osvojilo prestižnu nagradu za najbolji božićni sajam u Europi, prema izboru nekoliko desetaka tisuća glasača na portalu EuropeanBestDestinations!

Svi Zagrepčani te brojni posjetitelji iz Hrvatske i inozemstva, sve do 8. siječnja moći će postati dijelom ove, sada već tradicionalne božićne bajke!

Predivno osvijetljen Zrinjevac i ove će sezone biti neizostavnim adventskim okupljalištem za sve obožavatelje božićnih delikatesa te biranog glazbenog i zabavnog programa za sve generacije, tijekom sva 44 dana. Također, kao i prošlih godina, ne propustite klizati u jedinstvenom Ledenom parku. Uz klizanje, na Trgu kralja Tomislava gastronomska ponuda obogaćena je vrhunskim specijalitetima iz cijeloga svijeta.

uskoro-pocinje-carobni-advent-u-zagrebu

Glede samog otvaranja, u subotu, 26. studenog, u 18 sati na Trgu kralja Tomislava održat će se spektakularno tematsko otvorenje s Orašarom, a posebno će atraktivan biti nastup dvoje vrhunskih talijanskih klizača - Rebbece Ghilardi i Filippa Ambrosinija. Tek sat vremena iza toga - u 19 sati, svi su pozvani na dugo iščekivano paljenje tisuća bijelih božićnih lampica u najljepšem zagrebačkom parku - Zrinjevcu, čije će stoljetne platane zasjati punim sjajem, s obzirom da će i same krošnje biti okićene iluminacijom. Više od dvadeset bijelih kućica u sklopu Adventa na Zrinjevcu ponudit će najbolje od tradicionalne blagdanske zalogaje, poput slasnih gulaša, domaćih sarmi, bunceka i krpica sa zeljem. Naravno, tu su i tradicionalni štrukli, savijače, germ knedle, medenjaci i najfinija domaća peciva - za svačije nepce pronaći će se ponešto. Nastupi brojnih bendova i popularnih glazbenika svakodnevno će grijati atmosferu u srcu grada, a maštovit dječji program bit će prepun iznenađenja – od posjeta Svetog Nikole i Djeda Božićnjaka pa sve do tematskih igraonica Mali znanstvenici i oslikavanja lica u suradnji s igraonicom Čarobna šuma i predstava udruge Malo svjetlo. Radno vrijeme Adventa na Zrinjevcu je radnim danom od 12 do 23 sata, a vikendima od 10 do 23 sata.

uskoro-pocinje-carobni-advent-u-zagrebu

Tek nekoliko minuta hoda južnije od Zrinjevca, po treću godinu za redom, sve generacije moći će pokazati svoje klizačke tehnike u Ledenom parku! Ove godine na Trgu kralja Tomislava zaljubljenici u zimsku gastronomiju bit će zasigurno oduševljeni proširenom gastronomskom ponudom – od američkog gulaša i zanimljivih hot-dogova, preko domaćih knedli, turske baklave, blisko-istočnih falafela, britanskog puncha, švicarskog raclettea, talijanskog panettona, francuskih šampanjaca, pa sve do rapske torte i dalmatinskih sireva i pršuta te drugih delicija sa svih strana svijeta koje će se pripremati na mnogima najdražoj adventskoj lokaciji u Zagrebu.

uskoro-pocinje-carobni-advent-u-zagrebu

Ove sezone, svakodnevni glazbeni program Ledenog parka činit će nastupi bendova i DJ-eva koji će posjetiteljima od 19 do 22 sati dočarati ledenu bajku sa live svirkom. Cijena klizanja na Ledenom parku iznosi 15 kuna, od 10 do 16 sati, te 20 kuna, od 16 do 23 sata, dok je najam klizaljki 15 kuna.Za djecu do 6 godina klizanje je besplatno, dok umirovljenici, branitelji i studenti ulaznice za klizalište plaćaju 10 kuna. Kako bi svi posjetitelji mogli što više uživati u adventskoj atmosferi, radno vrijeme Ledenog parka je od 10 do 23 sata.

Dođite vlakom na klizanje!

Ledeni park ponovo ostvaruje suradnju s HŽ Putničkim prijevozom! Dođite vlakom na klizanje po promotivnim cijenama. Naime, HŽ nudi čak 50% popusta na cijenu povratne karte. Uz predočenje karte HŽPP-a na blagajni Ledenog parka ostvaruje se popust i na cijenu ulaznica za klizanje – u jutarnjem terminu cijena karte iznosi 10 kuna, a u popodnevnom terminu 15 kuna.

Za ljubitelje dočeka nove godine na otvorenom, Ledeni park i Advent na Zrinjevcu pripremaju bogat program. Uz mogućnost rezervacije stolova na Ledenom vidikovcu s kojega se pruža jedinstven pogled na klizalište, bend i vatromet u ponoć, dobar provod je zajamčen. Ako želite malo romantičnije slavlje nove godine, dođite na Zrinjevac i uživajte u bogatom silvestarskom programu prepunom jedinstvenih okusa, blagdanskih mirisa i najbolje zabave u gradu!

Projekt organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba i Katapult promocija.

Tekst i foto: Turistička zajednica grada Zagreba