Upoznajte pravo lice Nine Simone

Ove subote, u sklopu Luftanja uz Mastercard® na zagrebačkom Maksimiru, prikazuje se odličan dokumentarac o slavnoj soul divi, “What Happened, Miss Simone”

Kad je 2015. godine, nakon punih deset godina snimanja, premijerno prikazan dokumentarac "What Happened, Miss Simone", o slavnoj soul pjevačici Nini Simone, malo tko je ostao ravnodušan. Film redateljice Liz Garbus, naime, bez cenzure pokazuje život ove pjevačice specifične boje glasa, njezinu tešku narav, borbu s bipolarnim poremećajem, opsjednutost seksom, sklonost psihičkim slomovima i zlostavljanju, ali i njezinu bol uzrokovanu činjenicom da je i sama bila zlostavljana. Film se bavi i njezinim aktivizmom za ljudska prava, nevjerojatnim glazbenim talentom kao i hrabrosti da sluša svoje srce. O Nini Simone u filmu govore njezini prijatelji, suradnici, ali i članovi obitelji, uključujući i kći Lisu Simone Kelly, koja je ujedno i izvršna producentica filma. "Film donosi sve ono što je trebalo biti rečeno i prikazano o životu moje majke, na način na koji je i ona sama željela i onako kako je htjela da ju pamtimo. Drago mi je da svijet konačno može vidjeti pravu istinu”, otkrila je medijima Lisa Simone Kelly nakon premijere filma.

U filmu se pojavljuje i sama Nina Simone, a film obiluje arhivskim i nikad objavljenim snimkama koje svjedoče o njezinoj nevjerojatnoj glazbenoj karijeri koja je trajala od početka 50-ih godina prošlog stoljeća do 2003. godine, kad je umrla u 70. godini. Tijekom karijere snimila je preko 40 glazbenih albuma, a među njezine nezaboravne hitove ubrajaju se “My Baby Just Cares for Me","I Put a Spell on You", “I Loves You Porgy”, “Feeling Good", "Sinner Man", “To Be Young, Gifted and Black”, “Strange Fruit”, “Ain’t Got No-I Got Life” i “I Want a Little Sugar in My Bowl".

Ako želite doznati više o ovoj posebnoj soul divi, svakako dođite u subotu na najljepši proplanak zagrebačkog Parka Maksimir - Vidikovac, gdje će se u 21 h prikazati film "What happened, Miss Simone". Sam program Luftanja uz Mastercard, u sklopu kojeg se cijelo ljeto na Vidikovcu prikazuju odabrani filmski hitovi i uživa u odličnoj glazbi, ove subote počinje u 19 h i to s koncertom Ivane Giove Radan, koja će sa svojim bendom odati počast Nini Simone.

U nedjelju, 16.9., na istom mjestu čeka vas još jedna filmska projekcija, ovaj put potpuno drukčije tematike – na redu je britanski kriminalistički film "Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške". Riječ je o redateljskom debiju Guya Ritchieja, a film se bavi grupom sitnih kockara i prevaranata koji nastoje isplatiti dug lokalnom gangsterskom bosu. Glavne uloge tumače Jason Statham i Vinnie Jones, a film obiluje živopisnim likovima, crnim humorom te odličnom glazbom temeljenom na britpopu i reggaeu.

 

Tekst i foto: promo

Preporučujemo

Pročitajte i:

Besplatne kreativne radionice i predstave za djecu na Ribnjaku

Povodom akcije sakupljanja dječjih knjiga pod nazivom "S knjigom nismo sami" organizirano je druženje za…

Dječje radosti na Zagreb Burger Festivalu

Zagreb Burger Festival vole i veliki i mali. Na Strossmayerovom trgu od 13. do 23.…

Roditelji, želite li naučiti malo više o svojoj ulozi?

Savjetovalište Snaga obitelji započinje novi ciklus „Školice za roditelje“.

Partnerstvo i roditeljstvo

Najvaljujemo otvoreno predavanje za roditelje i partnere u Zagrebu. Predavač je Laslo Pinter, integrativni tjelesno-orijentirani…