Sa skrivenim iznenađenjima na svakoj stranici Boje i Brojevi interaktivne su slikovnice s edukativnim konceptom za one najmlađe od najmlađih. Ove prekrasno dizajnirane knjige predstavljaju savršen odabir želite li sa svojim djetetom provoditi vrijeme u konstruktivnoj igri prepunoj iznenađenja. Ne samo da će ih podučiti osnovnim brojevima i bojama, nego će im zaigrano izoštriti vid i usmjeriti fokus, te proširiti vokabular, a i utjecati na finu motoriku. Odlično konceptualno osmišljene i oku privlačne, ove bi simpatične knjige mlade finske dizajnerice mogle postati omiljene slikovnice vašega djeteta.

upoznajte-popularni-finski-dizajn-slikovnica-za-najmlade

Boje

Uz ovu taktilnu slikovnicu učenje boja pretvara se u zabavu. Svaka je stranica posvećena jednoj duginoj boji i ispunjena je brojnim detaljima koje dijete treba pronaći otvarajući poklopčiće na svakoj stranici, a tu su i pitanja na koja treba odgovoriti. Kroz zadatke vješto utkane u sve stranice ove knjige vaše će dijete uvježbati i brojanje, izoštrit će percepciju te će vježbati motoriku svojih malih prstića dok otkriva koja su još iznenađenja skrivena u ovoj knjizi.

upoznajte-popularni-finski-dizajn-slikovnica-za-najmlade

Brojevi

Lako je svladati osnovne brojeve uz ovako originalno koncipiranu dječju knjigu. No, ova slikovnica nije tu isključivo zbog brojeva. Kroz nju će vaše dijete otkrivati prirodu, kroz prirodu će otkrivati i boje, kroz igru traženja izoštrit će percepciju, a podižući poklopčiće skrivene na svakoj stranici vježbat će finu motoriku i dobro se nasmijati slatkim ilustracijama.

AINO-MAIJA METSOLA vodeća je finska ilustratorica finskog dizajnerskog branda Marimekko. Njezinih preko 30 000 dizajnerskih rješenja za keramiku i tekstil prodaje se u trgovinama diljem svijeta. Ovo su njezine prve dječje knjige.

http://ainomaijametsola.com/

www.planetopija.hr

Tekst i foto: Planetopija