Za ovakvom statistikom ne zaostaje ni Hrvatska, pa je tako istraživanje koje je provela IKEA u suradnji s Ipsosom krajem 2018. godine pokazalo da je čak 60 % muškaraca u Hrvatskoj svjesno svog privilegiranog statusa na radnom mjestu u odnosu na žene, a 1/5 žena u Hrvatskoj osobno je iskusila diskriminaciju na radnom mjestu.

Ovo istraživanje potvrđuje da se od tvrtki očekuje veliki doprinos u ostvarenju pune ravnopravnosti žena. Više od četvrtine stanovnika u Hrvatskoj smatra kako bi poslodavci promjenom internih pravila trebali doprinijeti rješavanju ili smanjenju neravnopravnosti žena na radnom mjestu.

uoci-dana-zena-zene-i-dalje-daleko-od-ostvarenja-pune-ravnopravnosti

Samo zajedno možemo donijeti promjenu

Zato je IKEA Hrvatska pokrenula inicijativu oko koje je okupila direktore pojedinih poduzeća u Hrvatskoj. Ovaj savez trenutačno okuplja tvrtke koje zapošljavaju oko 2500 zaposlenika u Hrvatskoj, a cilj je proširiti ga na što veći broj poduzeća koja će razmjenjivati znanja i interne prakse za postizanje rodno ujednačenih radnih okruženja, jednakih plaća za isti rad i jednake zastupljenosti žena i muškaraca na svim pozicijama.

„Vjerujem da smo mi, kao poslovni lideri, odgovorni za stvaranje ravnopravnog radnog okruženja za žene i muškarce u svojim poduzećima. Zato smo pokrenuli osnivanje ovog saveza i želimo da ono postane kotač promjena. Njime želimo inspirirati druge da poduzmu još snažnije korake u prihvaćanju kulture uključivosti u svojim poduzećima. Želimo učiti jedni od drugih kako stvoriti ravnopravnija radna okruženja jer su ona bolja za naše poslovanje, zaposlenike i zaposlenice te društvo u cjelini. Zajedno smo snažniji i možemo imati većiutjecaj“, istaknuo je Stefan Vanoverbeke, direktor IKEA Jugoistočna Europa.
IKEA ravnopravnost spolova

Inicijativa o pokretanju saveza nastala je u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj i uz podršku Veleposlanstva Švedske u Republici Hrvatskoj, a nakon potpisivanja Povelje o raznolikosti, dokumenta kojim se potpisnici obvezuju na provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojim radnim sredinama.

Savezu su se pridružile tvrtke švedskog porijekla u Hrvatskoj, uključujući Tele2, Oriflame, AstraZeneca, ali i neka od najuspješnijih hrvatskih poduzeća, Atlantic Grupa i Coca-Cola HBC Hrvatska.

Tekst i foto: press