obitelj

Unicef uputio pomoć za djecu i majke u Vinkovcima i Slavonskom Brodu

UNICEF-ov ured u Hrvatskoj danas je uputio 4 tone paketa higijenskih potrepština i pitke vode u vrijednosti od 140.000 kuna u Vinkovce i Slavonski Brod. U paketima se nalaze higijenske potrepštine: pelene, dječja zubna pasta, četkice za zube, vlažne maramice, antibakterijski gelovi za suho pranje ruku, šamponi i sapuni za njegu djece i beba, pitka voda te jedan „vrtić u kutiji“ (UNICEF-ov paket s didaktičkim igračkama koji zamjenjuje vrtićku opremu za djecu u prihvatnim centrima tijekom humanitarnih kriza). Paketi će biti dostavljeni uredima Crvenoga križa koji će ih sukladno potrebama distribuirati obiteljima stradalima u poplavama.Predstavnici UNICEF-a su prilikom dostave pomoći u Slavonskom Brodu obišli roditelje i djecu u prihvatnom centru

"Poplave često sa sobom odnesu i bezbrižno odrastanje djece. Kako bi djeci i obiteljima osigurali podršku u ovim teškim vremenima priključujemo se naporima Vlade Republike Hrvatske, građana i civilnog društva da se djetinjstvo čim prije vrati u Slavoniju i druge krajeve teško pogođene poplavama" poručila je prilikom utovara pošiljke predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj Valentina Otmačić.

U Bosni i Hercegovini i Srbiji UNICEF je također aktivirao dostavu humanitarne pomoći te je s partnerima pokrenuo dopremu prema pogođenom stanovništvu u tim zemljama.

U suradnji s vladama i partnerima na terenu UNICEF će u sve tri zemlje nastaviti s procjenom potreba djece i majki te će, sukladno potrebama, planirati daljnju pomoć za najranjivije skupine pogođene poplavama.

Ured UNICEF-a u Hrvatskoj zahvaljuje Čuvarima djetinjstva – građanima koji su svojim redovitim donacijama omogućili hitnu dostavu najpotrebnijih stvari za djecu i obitelji pogođene poplavama te AutoZubaku i Oryx Rent-a-caru na potpori u dostavi pomoći.

Preporučujemo

Tagovi:

Vezano uz temu

Djeca su naš najvažniji posao

UNICEF 27. rujna 2019. u Kongresnom centru Forum…

Volontirajte na UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza 2019.

UNICEF organizira humanitarnu utrku Mliječna staza 2019. za…

Humanitarna utrka za bolje uvjete u hrvatskim rodilištima

Cilj treće humanitarne utrke Mliječna staza je prikupljanje…

Pročitajte i:

'Trešnja' najavila obljetničku kazališnu sezonu 2019./2020.

Nova, ali i obljetnička sezona Gradskoga kazališta Trešnja donosi zanimljive naslove temeljene na klasičnim bajkama…

Poznati podržali akciju Kupujmo hrvatsko

Zagrebački Jelačić plac preplavili su građani i poznata lica i tako podržali domaće proizvođače.

Hrvatska udruga doula u novim prostorima i s novim programima

U svojim novim prostorima doule će osim uobičajene pažnje trudnim parovima i mamama s bebama,…

Darovitost i izazovi darovitosti

Jeste li znali da se za veliki broj darovite djece ni ne zna da su…