UNICEF se danas usidrio u Splitu

UNICEF od danas djeluje i u Gradu Splitu, a nove je radne prostore otvorio gradonačelnik Ivo Baldasar, a svečanosti otvaranja Ureda pridružili su se i UNICEF-ov ambasador Zlatan Stipišić Gibonni, Lucija i Ana Zaninović te brojni partneri i prijatelji

Zahvaljujući potpori Grada Splita koji je osigurao nove radne prostore, UNICEF je svoje djelovanje nakon Zagreba i Rijeke proširio i na grad podno Marjana. Na prigodnoj svečanosti u povodu otvaranja radnih prostorija nastupio je splitski dječji zbor "Srdelice" i djeca iz vrtića "Rusulice", plesni studiji "Vruća čokolada" i "Talent studio M". Program su vodili splitski glumci Andrea Dea Mladinić i Ivo Perkušić i mladi polaznici splitske PlayDrame Jana Matošić i Franko Jakovčević, a svečanosti otvaranja Ureda pridružili su se i UNICEF-ov ambasador Zlatan Stipišić Gibonni, Lucija i Ana Zaninović te brojni partneri i prjatelji.

"Iznimno mi je drago što je UNICEF izabrao i Split za svoju trajnu adresu. To je važno jer djelovanje UNICEF-a usmjereno je na dobrobit djece, što je prioritet i ovoga grada. To stalno dokazujemo ulaganjem u različite programe za djecu i podrškom UNICEF-ovim programima jer želimo da svako dijete u Splitu odraste u sretnog i punopravnog građanina Hrvatske", izjavio je tom prilikom splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

UNICEF-ove aktivnosti već se godinama uspješno provode i u Splitu i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, od podrške majkama i djeci u prvim zajedničkim danima u rodilištima i promicanja važnosti dojenja kroz pet grupa za potporu dojenju u Splitu, do programa radionica za roditelje "Rastimo zajedno" koji se provodi u sedam dječjih vrtića na području Županije i u Centru za socijalnu skrb. Suradnja se nastavlja i na provedbi radionica za djecu s teškoćama u razvoju "Rastimo zajedno plus" za koje su dosad interes pokazale četiri ustanove, ali i osnaživanjem dvadesetak patronažnih sestara sa splitskog područja koje su tijekom 2013. godine završile edukaciju o podršci roditeljstvu i ranom razvoju djeteta.

Grad Split je i partner ovogodišnjeg, 6. izdanja Festivala o pravima djece koji će se održati 19. – 21. studenoga kada će gradom zavladati dobri filmovi djece i odraslih.
"Veseli nas što smo se usidrili i u Splitu i što će njegovi građani od danas moći saznati još više o programima koje provodimo i imati priliku podržati nas u tome. UNICEF i Split povezani su već više od 20 godina. Od opskrbnog centra koji je bio organiziran u jednom od najtežih trenutaka Domovinskoga rata pa sve do danas kada zajedno s partnerima radimo na tome da poboljšamo kvalitetu usluga i života djece i roditelja. Osobito nas raduje i da se Grad Split opredijelio za trajnu podršku djeci i što je baš danas otvorio forum kroz koji će djeca imati prilike sudjelovati u odlukama grada koje utječu na njihove živote. A što sve djeca mogu i kako dječje stvaralaštvo može promijeniti naše poimanje svijeta, vidjet ćemo na predstojećem Festivalu o pravima djece koji u studenome dolazi u Split", najavila je predstojnica hrvatskog ureda UNICEF-a Valentina Otmačić.

Program otvaranja završio je u novim radnim prostorijama UNICEF-a, a nakon zajedničkog rezanja slavljeničke torte ured su razgledali brojni partneri, prijatelji i gosti. Uz svečano otvaranje prostorija, na Rivi su građanima predstavljeni UNICEF-ovi programi koje provode brojni suradnici i suradnice iz Splita te je, između ostalih, predstavljen i program "Čuvari djetinjstva". Kroz taj program građani mogu podržati sve UNICEF-ove aktivnosti za djecu u Hrvatskoj, ali i svijetu.

Građani će sve do početka listopada u centru Joker moći razgledati i izložbu fotografija UNICEF-a i Zbora fotoreportera Hrvatske "Kako žive djeca u Hrvatskoj".

 

Foto: UNICEF

 

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Humanitarna utrka za bolje uvjete u hrvatskim rodilištima

Cilj treće humanitarne utrke Mliječna staza je prikupljanje…

I krajem ovog ljeta budite zvijezda Mliječne staze!

UNICEF-ova humanitarna utrka s ciljem podrške udomiteljstvu najmlađe…

Pročitajte i:

Ljeto na Zrinjevcu uz pregršt dobre glazbe i zabave za klince

Zagrebačku kulturnu ljetnu scenu i ove će godine obogatiti najstarija jedinstvena manifestacija u najljepšem zagrebačkom…

Raj za svakog ljubitelja magičnog svijeta Harryja Pottera

Škola magije po treći put otvara vrata mladim vješticama i čarobnjacima, a glavni cilj škole…

SUPERTOON2019

Počinje Međunarodni festival animiranog filma Supertoon u Šibeniku

U ponedjeljak 22. srpnja u Šibeniku počinje 9. izdanje Supertoona, međunarodnog festivala animacije, koje će trajati…

Najbajkovitija utrka u Hrvatskoj za male i velike

Ne propustite najbajkovitiju utrka Hrvatske trkačke scene, šesti po redu Ogulin Trail, a ujedno i…