Udruga Praktikum trenutno djeluje kroz nekoliko programa i radionica iz područja dramsko-filmske, likovne i glazbene umjetnosti za djecu i mlade.

Kroz dramsko-filmski studio PRAKSI djeca i mladi polaznici mogu pokušati biti redatelji, montažeri, glumci ili scenaristi. Imaju priliku posjetiti pravi filmski set i upoznati ekipu koju znaju samo s ekrana. Slušati predavanja i gostovanja pravih stručnjaka iz područja kazališta i filma. I na kraju biti spremni pojaviti se na castingu. Ili… se samo zabavljati kroz dramsko filmsko stvaralaštvo. Polaznicima je omogućena suradnja s filmskim festivalima i producentskim kućama kako bi mogli doživjeti pravi filmski svijet i sudjelovati u raznim projektima. Vode ih vrhunski dramski pedagozi s iskustvom rada u vodećim dječjim kazalištima i teatrima, kao i filmski voditelji s dugogodišnjim iskustvom na području filma.

udruga-praktikum-raj-za-male-velike-kreativce

Likovne radionice

Likovno-kreativne radionice s usvajanjem talijanskog jezika su osmišljene s ciljem poticanja najboljeg u svakom pojedinom djetetu kroz odgoj iz područja likovne umjetnosti. Posjećujemo zagrebačke muzeje, surađujemo s njima i izlažemo naše radove. Želimo pokazati djeci i roditeljima kako se kroz igru i stvaranje kreativnih likovnih rješenja može na najbolji način iskoristiti slobodno vrijeme. Radionice provodi akademska umjetnica i slikarica koja podučava slikanje, modeliranje i crtanje za sve uzraste te priprema mlade likovnjake za prijemne ispite umjetničkih škola.

Pjevajmo, svirajmo, plešimo!

Glazbene radionice s usvajanjem engleskog jezika namijenjene su za dobni uzrast od 0-8 godine djetetovog života kako bi djeca mogla učiti kroz igru, glazbu, kreativnost i pokret uz stručno vodstvo akademske glazbenice. Na njima djeca i roditelji sviraju različite instrumente, plešu i zbližavaju se kao obitelj. Djeca uče od drugih i uživaju u glazbi kroz različite pokrete.

Ostali programi

U ponudi programa su još i pomoć u učenju kroz Strategije učenja ili Brzo čitanje, kako bi djeca i mladi lakše usvajali školsko gradivo te rođendanske proslave. Djeca mogu odabrati razne pakete i programe – od kostima, pinjata u raznim oblicima, facepainting, usluge profesionalnog fotografa, predstava i ostalih aktivnosti po dogovoru. Voditelj rođendanskih proslava je dramski pedagog i glumac – lutkar koji ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom.

O upisima u radionice i detaljima istih potražite na www.udruga-praktikum.hr

Foto: Ines Ličina