Udruga Obitelji 3plus osmislila karticu s popustima za 600 tisuća Hrvata

Obiteljska kartica projekt je ostvaren u suradnji s nizom nacionalnih i lokalnih tvrtki partnera

Udruga obitelji s troje ili više djece (Obitelji 3plus) u utorak se na konferenciji za medije službeno predstavila hrvatskoj javnosti. Ova je neovisna, neprofitna, nevladina, nekonfesionalna i nestranačka organizacija civilnog društva nastala na inicijativu samih roditelja iz velikih obitelji. Najveću je pozornost Udruga privukla Obiteljskom karticom s popustima i posebnim pogodnostima za 3plus obitelji koji njihovu svakodnevicu s brojnim financijskim i logističkim izazovima čine jednostavnijom.

Obiteljska kartica projekt je ostvaren u suradnji s nizom nacionalnih i lokalnih tvrtki partnera koje su prepoznale tržište od više od 600 tisuća ljudi koji danas u Hrvatskoj žive u velikim obiteljima. Redovnim članstvom u Udruzi, 3plus obitelji dobivaju mogućnost korištenja posebnih popusta i pogodnosti kod mnogih partnera (mobilne komunikacije, automobilska industrija, trgovine s obućom, odjećom i sl. Osim uštedama i podizanjem kvalitete života, Udruga želi zastupati interese 3plus obitelji stvaranjem afirmativnijeg okruženja bez predrasuda, poticanjem znanstvenih istraživanja o različitim aspektima njihovog života, organiziranjem radionica, povezivanjem radi međusobne podrške, poticanjem tvrtki na društveno odgovorno poslovanje i utjecanjem na javne politike.

– Nakon međusobnih konzultacija, nekolicina nas roditelja iz velikih obitelji zaključili smo da bez samoorganizacije interesi velikih obitelji, kojih u Hrvatskoj ima više od 112 tisuća, nikad neće doći u fokus javnosti i politike. Ovakav model postoji diljem Europe i iznimno je uspješan, rekao je na otvorenju konferencije za medije predsjednik udruge Obitelji 3plus Ivan Malbašić.

Malbašić je nakon predstavljanja Obiteljske kartice pozvao svu zainteresiranu javnost da se uključi u rad udruge.

Zajednički možemo ostvariti sinergijski učinak s višestrukim koristima za čitavo društvo i zato pozivamo tvrtke koje žele društveno odgovorno poslovati, stručne pojedince koji svojim znanjem mogu doprinijeti te sve obitelji s troje ili više djece da se, svatko na svoj način, uključe u projekt.

Dva važna cilja Udruge već su ostvarena, jer je Udruga postala član krovnog europskog udruženja ELFAC-a te je uspostavila dobru suradnju s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Potvrda toga je i sudjelovanje pomoćnika ministrice Ivice Bošnjaka i predsjednice ELFAC-a Marie Regine Maroncelli na konferenciji za medije.
Bošnjak je istaknuo da ministarstvo podržava ovu inicijativu jer roditelje smatra važnim dionicima u kreiranju politike za obitelj i mlade pa je njihova samoorganizacija apsolutno poželjna. Također, podizanje kvalitete života velikih obitelji smatra važnim za demografsku obnovu.

Maroncelli je okupljenima predstavila ELFAC kao krovnu organizaciju europskih udruga velikih obitelji, a zatim se osvrnula na situaciju na Starom kontinentu.

U Europi trećina obitelji nema djece. Velike obitelji čine 13% svih obitelji, ali iz njih dolazi više od 30% djece. Pojedine države smatraju da migracijom mogu riješiti demografske izazove, ali u nekim državama depopulacija je uistinu velika opasnost. Udruge velikih obitelji imaju ključnu ulogu u iznošenju potreba i predstavljanju rješenja za stvaranje prijateljskog okruženja za obitelji.

I Maroncelli i Malbašić naglasili su da ne žele nikoga uvjeravati da treba imati veliku obitelji, nego im je misija olakšati živote onima koji se sami odluče za to.

Tekst: press
Foto: profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

Dankinja Iben Dissing Sandahl predstavila novu knjigu za roditelje i prenijela važne poruke roditeljima

Koliko je danski način odgoja primjenjiv za Hrvate, na čemu bismo najviše trebali raditi kao…

Bijela roda

Dan voda u ZOO Vrtu uz moto: Čuvajmo pitku vodu!

Svjetski dan voda u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti u subotu, 23. ožujka.…

Pretplatite se na National Geographic Hrvatska i poklanjamo vam specijalnu narukvicu s oznakom National Geographic Hrvatska!

National Geographic mnogo je više od časopisa. Stoga upotpunite svoju kolekciju i postanite dio vjerne…

Dan bez mobitela

VIDEO SPOT: Malena Aura uči obitelj kako preživjeti 'Dan bez mobitela'

Uglavnom govorimo o problemu ovisnosti o tehnologiji kod djece, a ustvari bismo prvo trebali govoriti…