Noćna kazališna tura Tajne Griča, koja već sedam godina svojim inovativnim konceptom privlači brojne domaće i inozemne turiste i Zagrepčane, i ove će se sezone održavati – svakog petka na hrvatskom i subote na engleskome jeziku! Prva ovogodišnja tura na hrvatskom održat će se 16. lipnja, a na engleskom 17. lipnja. Ture počinju u 21 sat, a mjesto polaska je ugao Mesničke i Ilice.

Radi se o jednom od najinovativnijih turističkih proizvoda koji Zagreb već niz godina nudi posjetiteljima, a njegovu su kvalitetu potvrdile brojne domaće i inozemne turističke nagrade! Tajne Griča organizira Udruga za očuvanje kulturne baštine Katapult u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. Turu je režijski oblikovala kazališna redateljica Anja Maksić Japundžić.

U turi, koju vodi lik Marije Jurić Zagorke, sudjeluje gotovo tridesetak izvođača – profesionalnih glumaca i glazbenika, ali i vitezovi i konjanici, koji su posebna atrakcija, osobito djeci! Tijekom ture, posjetitelji upoznaju bogatu povijest zagrebačkog Griča, isprepletenu gradskim legendama, običajima i najpoznatijim scenama iz hrvatske književnosti. Da je riječ o zaista posebnoj turi, pokazuje i velik broj Zagrepčanki i Zagrepčana koji joj se pridružuje, u želji da o svome gradu saznaju nešto novo, na potpuno drukčiji način.

Tekst i foto: press