Nakon 30 godina uspješne profesionalne karijere, Neno Belan uvijek traži nove izazove kroz koje će se ponovno dokazati, a skladanje glazbe za dječje predstave upravo je jedan od njih.

''Razmišljao sam na način da ja dolazim s estrade, iz estradnog miljea, a ovo je kazališni milje, pa da pokušam spojiti u neku treću energiju. Došao sam na ideju da sve te pjesme otpjevaju profesionalni pjevači, moji kolege s estrade. Redateljici Nini Kleflin svidjela se ta ideja, no odlučili smo napraviti selekciju tako da svakog od tih pjevača pokušamo zamisliti u ulozi u predstavi. Danima smo mozgali tko bi to sve mogao biti, bilo je puno imena na papiru i onda smo suzili krug na osam imena, upitali smo ih i svi su nam redom pristali. Ja sam im duboko od srca zahvalan na toj pomoći. Imamo jedan presladak proizvod! Ja sam presretan jer ovo je jedan od bitnijih momenata u mojoj karijeri koji otvara nekakav novi put i razmišljanje što se tiče glazbe.'' izjavio je Neno Belan na promociji albuma.

Predstava ''Matilda'' premijerno je izvedena prošle godine na glavnoj Ljetnoj pozornici Međunarodnog dječjeg festivala ispred šibenske katedrale, a tijekom godine doživjela je veliki uspjeh među djecom. Godina prikazivanja mjuzikla obilježena je objavom originalnog soundtracka s glazbenim brojevima koji su osvojili dječja srca.

Pjesme koje uz Belana izvode njegovi estradni suradnici imaju tendenciju postati pravi dječji evergreeni čemu zasigurno ide u prilog činjenica da je Neno Belan unatrag nekoliko godina jedan od najuspješnijih hrvatskih autora.

Kroz posljednjih šest godina Neno je skladao glazbu za tri dječja mjuzikla – ‘Buratino’ 2010., ‘Matildu’ prošle godine i za ovogodišnjeg ‘Čarobnjak iz Oza’. Sva tri mjuzikla predstavljena su na MDF-u, režirala ih je Nina Keflin, dok je libreto za Buratina i Matildu napisala Marijana Nola, a Ines Prajo za Čarobnjaka iz Oza.

Album ''MATILDA Original Soundtrack'' u prodaji je od ponedjeljka, 4. srpnja, u glazbenim prodavaonicama, DM trgovinama i Tisak Media centrima!