Iako je igranje predstave bilo predviđeno na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, mali su umjetnici odlučili improvizirati i izaći na cestu. Naime, dok su iza scene čekali početak predstave i rješavali se treme igranjem 'kaladonta', redatelj Rusmir iznenadio ih je naglom promjenom plana. Pozvao ih je da izađu ispred HNK i predstavu izvedu na stepenicama.

Iako iznenađeni, taj im je potez dao još jači 'vjetar u leđa', pa su puni entuzijazma stali na improviziranu scenu i odigrali vrhunsku predstavu. U tren oka privukli su mnogobrojnu publiku koja je s oduševljenjem prihvatila njihov poziv na putovanje u svijet ogledala, vila i vilenjaka, vještica, trolova i međunarodne policije. Na originalan način mališani SOS Dječjeg sela Lekenik još su jednom potvrdili koliko dobrote, iskrenosti i pravednosti postoji u svakome djetetu te dokazali da baš uvijek dobro pobjeđuje zlo, istina laž, a svijetlo tamu.

trijumf-malih-glumaca-sos-ds-lekenik-na-mdf-u-sibeniku

Ono što je njihovu izvedbu učinilo još boljom jest posebno pojačanje u glumačkoj postavi. Naime, prvi se put na glumačkoj sceni pojavila i SOS mama Iskra koja je izvrsno utjelovila vješticu te psihologinja SOS Dječjeg sela Lekenik, Lovorka, kao nježna vila.

Kolika je čast, veselje i neizmjerna sreća igrati na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku pokazuju oduševljena lica mališana, kao i njihova ustrajnost, trud i predanost. To iz godine u godinu prepoznaje i organizacija Međunarodnog dječjeg festivala, kao i vjerna publika čiji pljesak i pozivanje na bis uvijek ostavlja fantastičan osjećaj zadovoljstva.