Treniranje aikida za bolji svijet

Želite li vi i vaše dijete steći bolji uvid u aikido vještinu, u subotu 15. listopada na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu doznajte sve o njemu i njegovom neprocjenjivom učinku na djetetovo fizičko i mentalno zdravlje i svijest o miroljubivosti

Susret Aikido za djecu Hrvatske dovodi sve škole aikida u Hrvatskoj na zajednički trening i prezentaciju vještine na Kineziološkom fakultetu 15. listopada, od 10 do 12 sati, a događaj je otvoren za javnost te prilika svim zainteresiranim građanima – odraslima i djeci da se upoznaju s aikidom.
Organizatori susreta su voditelji aikido klubova za djecu i odrasle u Zagrebu i kineziolozi s dugogodišnjim iskustvom, Vedran Rakinić i Marijan Kudrna. Uvodni govor održat će dekan i profesori fakulteta, a događaj će uveličati i veleposlanik Japana.

aikido-za-djecu-hrvatske-2015-3

Aikido je vještina koju mogu vježbati djeca svih uzrasta, a osim učinka na tjelesno zdravlje djeteta, ima neprocjenjivi učinak na mentalno zdravlje i kod djece osvještava mogućnosti kvalitetnijeg odnosa s drugima, potiče istraživanje rješavanja konfliktnih situacija primjenom miroljubivih aikido principa koji u svakodnevnom životu mogu pomoći sa svakodnevnim pritiscima odrastanja, školskih obaveza i okoline.

"Naša je želja da prezentiramo svima zainteresiranima dobrobiti aikida na mladog pojedinca, ali i na cijelo društvo i da pozovemo naše sugrađane da nam se pridruže na zajedničkom pokaznom treningu, na kojem će snage udružiti sve aikido škole u Hrvatskoj", izjavio je Vedran Rakinić, voditelj aikido kluba Yoshinkan dojo.

Aikido je vještina nastala kao miroljubivi odgovor na sukobe za vrijeme Drugog svjetskog rata, a ti su se principi zadržali do danas. Želja osnivača aikida, Moriheia Ueshibe je bila da se kroz put vježbanja borilačke vještine svijetu pokaže jedan od učinkovitih načina kojima se pojedinac i društvo mogu nositi s gorućim problemima nasilja, netolerancije, mržnje, uništavanja okoliša te drugim negativnim tendencijama.

aikido-za-djecu-hrvatske-2015

"Podržite nas, pogledajte kako izgleda dječji aikido trening, vježbajte s nama, pitajte nas sve što vas zanima i saznajte gdje u Hrvatskoj djeca mogu učiti aikido", pozvao je građane da podrže susret Marijan Kudrna, osnivač Aikido društva Zagreb.

Dojmovi sa susreta Aikido za djecu Hrvatske 2015. godine:

http://www.aikidojo.hr/djeca-i-aikido/aikido-za-djecu-hrvatske-2015/aikido-za-djecu-hrvatske-2015-video/

Prvi susret Aikido za djecu Hrvatske 2014. godine:

http://aikidozg.com/aktivnosti/aikido-za-djecu-hrvatske-u-kuci-aikida-1099

Facebook event

Tekst i foto: Aikido društva Zagreb

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Pomozite djetetu da izrazi osjećaje

Treba li i u kojoj mjeri ignorirati djetetove…

Dolazi li Djed Božićnjak?

Za vrijeme blagdana brojni roditelji diljem svijeta razveseljavaju…

VIDEO: Kako zapravo izgleda Božić s bebom u kući

Savjet: svakako pogledati. Osobito ako imate malo puzavo…

Kad Božić zakuca na vrata

Prije nego vas blagdanska euforija potpuno obuzme, želimo…

Pročitajte i:

Mala škola dojenja u Zagrebu 8. 12. 2019.

Trudnice koje još nisu prošle školicu, evo nove prilike ovaj tjedan

"Orašar"

Zimska groznica koju obožavaju sve generacije: stiže novi „Orašar“ u riječkom „Zajcu“

Nakon šest godina od posljednje premijere, riječki HNK Ivana pl. Zajca svojoj publici nudi mogućnost…

Advent iz davnina

Likovi iz bajke Ivane Brlić Mažuranić na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Malik Tintilinić, Domaći, Kosjenka, Potjeh i Stribor na radost svih generacija ponovno šeću ulicama Slavonskog…

Sara Glojnarić, mlada skladateljica, dobitnica prestižne 32. Nagrade Ivo Vuljević

Sara Glojnarić, skladateljica, dobitnica je prestižne 32. Nagrade Ivo Vuljević koju dodjeljuje Hrvatska glazbena mladež…