Kraljevina Nizozemska, svjetski lider u bicikliranju i Grad Zagreb pozivaju građane na vožnju biciklima središtem grada. Ova jedinstvena vožnja kroz samo srce Zagreba, 11. svibnja, točno u podne kreće iz parka Zrinjevac.

Bicikliranje je način života u Nizozemskoj, a Orange Bike Ride vožnjom bicikla kroz središte grada Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske želi potaknuti što više ljudi svih dobnih skupina na bicikliranje i tjelesnu aktivnost. Dokazano je da bicikliranje pozitivo utječe na tjelesnu kondiciju i zdravlje, a svakodnevnih pola sata vožnje bicikla zadovoljava tjedno preporučene razine tjelesne aktivnosti. Prikladno je svim dobnim skupinama, neovisno o tjelesnoj spremi.

Osim toga, ove godine, narančasta biciklistička parada ima dobrotvorni karakter. Svojim sudjelovanjem i kupnjom leptira ili majice u vrijednosti 10,00 kuna na Orange Bike Rideu pružit ćete podršku projektu udruge OZANA “Sanjam, letim, živim” za osobe s multiplom sklerozom. Leptiri se rađaju na 'letećim' radionicama udruge, gdje se kukićaju, pletu i filcaju, a svi sudionici Orange Bike Ride-a imat će priliku uživo na Zrinjevcu vidjeti kako nastaju. Svi leptiri će biti narančaste boje, ili s naranačastim detaljima, jer upravo se narančasta boja smatra bojom optimizma i životne energije, a ujedno je i zaštitna boja MS-a i Orange Bike Ride-a.

Unutar Glazbenog paviljona na Zrinjevcu imat ćete priliku isprobati jedinstveni okus kave, koju će posebno za sudionike Orange Bike Ride-a spravljati stručnjaci iz Philipsa na novim aparatima espresso Philips 3200 LatteGo. Stoga dođite, učinite nešto dobro za sebe, svoju obitelj i osobe s MSom, priključite se Veleposlanstvu Kraljevine Nizozemske i Gradu Zagrebu 11. svibnja te sudjelujte na Orange Bike Ride-u. Ukrasite svoj bicikl leptirićem, obucite narančastu Orange Bike Ride majicu i vozimo zajedno srcem Zagreba!

#orangebikeride#vozimzazagreb#zbicanj#jasanjamjaletimjaživim#pletućisolidarnost

Biciklijada Orange Bike Ride kretat će se rutom koja se nalazi na sljedećoj poveznici.

Tekst i foto: press