Tko pjeva zlo ne misli dvodnevni je festival kojim se odaje počast najvoljenijem istoimenom hrvatskom filmu svih vremena. Svi posjetitelji imat će priliku cjelodnevnim programom vizualno se vratiti u neka prošla vremena, jer se festivalom želi podsjetiti na vrijeme građanskog predratnog Zagreba 30-ih godina, i to u svim njegovim elementima - tadašnjoj glazbi, tadašnjem stilu, modi ili gastronomiji...

Ove će se godine, po treći put zaredom, održati festival, i to u subotu8. i nedjelju  9. lipnja na Vidikovcu u zagrebačkom parku Maksimir, koji je i mjesto radnje istoimenog filma.

U ova dva dana bogatog programa, vjerujemo da će svatko naći i ponešto za sebe, jer festival i ove godine nudi prave glazbene poslastice. Nastupaju Kristijan Beluhan & Ajngemahtec  band, tenor Opere zagrebačkog HNK. Beluhan je vjerojatno najbolji Robićev imitator, izvodi domaće i strane standarde u svom prepoznatljivom stilu. Nastupaju još Quartette de la Rue, Tvrtko Stipić te Robert Mareković ovog puta u DJ ulozi.

tko-pjeva-zlo-ne-misli-vec-trecu-godinu-na-zagrebackom-vidikovcu

U programu će se naći i Promenadni Ansambl koji svojim nastupima približava slušateljima klasičnu glazbu na kvalitetan i zanimljiv način. Njihov repertoar obuhvaća plesnu glazbu, marševe, valcere, potpurije, polke, uvertire, fantazije, tanga, melodije iz opera i opereta, klasične evergrine. Oni su jedini ansambl koji u Hrvatskoj svojim nastupima promovira salonsku i promenadnu glazbu, koja je bila dio običaja, kulture i glazbenog života u Zagrebu i Hrvatskoj krajem 19. i početkom 20. stoljeća.

Projekcija filma Tko pjeva zlo ne misli održat će se u subotu u 21 h. Ovaj kultni film okuplja različite generacije koje s jednakim žarom prate glavne likove - gospona Fulira, malog Pericu, Anu i ostale poznate uloge, ponavljajući njihove tekstove i pjevajući zajedno sa njima. Ovo je zaista festival za oči, uši i nepce.

tko-pjeva-zlo-ne-misli-vec-trecu-godinu-na-zagrebackom-vidikovcu

Tekst i foto: press