Telefončić UNICEF Grad Zagreb

Tijekom dvije godine rada, Telefončić odgovorio na gotovo 10,000 poziva

Telefončić zna što najviše muči roditelje i skrbnike najmlađe djece u Hrvatskoj. Potvrđuje to gotovo deset tisuća primljenih poziva i e-mailova u dvije godine rada prvog telefonskog i internetskog savjetovališta za rani razvoj djece

Pozivi su pristizali iz cijele Hrvatske, najviše iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a slijede Primorsko-goranska, Bjelovarsko-bilogorska i Splitsko-dalmatinska županija. Najduži poziv trajao je čak 78 minuta. Telefončić je najviše brujao o dojenju, razvoju i zdravstvenim potrebama djece, ali pozivatelje i savjetovateljice sve više zaokupljaju pitanja u vezi s komunikacijom djece i roditelja, međusobnim uvažavanjem i općenito odgojem.

Rečeno je to na današnjoj proslavi drugog rođendana popularnog Telefončića, na kojoj su upravljanje Savjetovalištem i službeno preuzeli Mali dom, gradska ustanova za rehabilitaciju djece i mladeži (domaćin skupa) i Grad Zagreb. Stoga je predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću uručila simboličan dar - majicu s logotipom Telefončića.

Valentina Otmačić i Milan Bandić

Valentina Otmačić i Milan Bandić

Savjetovalište je pokrenuto u svibnju 2012. godine na zahtjev roditelja koji su izrazili potrebu za uslugom telefonskog savjetovanja. Telefončić je zaživio zahvaljujući donacijama građana i tvrtki te uz podršku Malog doma i Grada Zagreba. Velika je prednost Telefončića što je dostupan svima koji brinu o djeci od rođenja do sedme godine života: roditeljima, udomiteljima i drugim skrbnicima najmlađe djece, uključujujući sve obitelji s najmlađom djecom, obitelji s djecom koje žive u posebno teškim uvjetima te one koje skrbe o djeci s teškoćama u razvoju.

O uspjehu usluge, osim broja poziva koji stalno raste, svjedoči i prosječna ocjena kojom su pozivatelji ocijenili zadovoljstvo dobivenim odgovorom - čista petica! S tim se složila i glumica Daria Knez Rukavina, zaštitno lice Telefončića, koja je i sama uz njegovu pomoć razriješila neke dvojbe u brizi oko svoje djece.

Daria Knez Rukavina i Milan Bandić

Daria Knez Rukavina i Milan Bandić

"Broj poziva i raspon pitanja na Telefončiću iznova potvrđuje da ljubav ima puno pitanja i da su mala djeca veliki izazov. Danas smo prevladali i jedan veliki organizacijski izazov - održivost ove važne usluge za roditelje, pokrenute zajedničkim snagama UNICEF-a, Grada Zagreba, Malog doma i tisuća građana koji su svojim donacijama do danas podržavali rad Telefončića. I na tome od srca zahvaljujem gradonačelniku Grada Zagreba, gospodinu Milanu Bandiću. Vjerujem kako će Telefončić doživjeti još puno obljetnica kako bi svi roditelji i skrbnici dobili stručnu podršku u podizanju djece u trenucima kad im je najpotrebnija", istaknula je predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić.

Telefončić je dostupan na broju 01 4850 555 svaki dan od 9 sati ujutro do 21 sat navečer, sedam dana u tjednu, a njegov savjetodavni tim čine medicinske i patronažne sestre, psihologinje, socijalne pedagoginje, logopedinje i primalje koje stručno i brižno odgovaraju na svaki upit.

Preporučujemo

Tagovi:

Vezano uz temu

Vaša pitanja Telefončiću

Pročitajte odgovore stručnjaka Telefončića koji svakodnevno od 7…

Pročitajte i:

'Trešnja' najavila obljetničku kazališnu sezonu 2019./2020.

Nova, ali i obljetnička sezona Gradskoga kazališta Trešnja donosi zanimljive naslove temeljene na klasičnim bajkama…

Poznati podržali akciju Kupujmo hrvatsko

Zagrebački Jelačić plac preplavili su građani i poznata lica i tako podržali domaće proizvođače.

Hrvatska udruga doula u novim prostorima i s novim programima

U svojim novim prostorima doule će osim uobičajene pažnje trudnim parovima i mamama s bebama,…

Darovitost i izazovi darovitosti

Jeste li znali da se za veliki broj darovite djece ni ne zna da su…