Telefončić UNICEF Grad Zagreb

Tijekom dvije godine rada, Telefončić odgovorio na gotovo 10,000 poziva

Telefončić zna što najviše muči roditelje i skrbnike najmlađe djece u Hrvatskoj. Potvrđuje to gotovo deset tisuća primljenih poziva i e-mailova u dvije godine rada prvog telefonskog i internetskog savjetovališta za rani razvoj djece

Pozivi su pristizali iz cijele Hrvatske, najviše iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a slijede Primorsko-goranska, Bjelovarsko-bilogorska i Splitsko-dalmatinska županija. Najduži poziv trajao je čak 78 minuta. Telefončić je najviše brujao o dojenju, razvoju i zdravstvenim potrebama djece, ali pozivatelje i savjetovateljice sve više zaokupljaju pitanja u vezi s komunikacijom djece i roditelja, međusobnim uvažavanjem i općenito odgojem.

Rečeno je to na današnjoj proslavi drugog rođendana popularnog Telefončića, na kojoj su upravljanje Savjetovalištem i službeno preuzeli Mali dom, gradska ustanova za rehabilitaciju djece i mladeži (domaćin skupa) i Grad Zagreb. Stoga je predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću uručila simboličan dar - majicu s logotipom Telefončića.

Valentina Otmačić i Milan Bandić

Valentina Otmačić i Milan Bandić

Savjetovalište je pokrenuto u svibnju 2012. godine na zahtjev roditelja koji su izrazili potrebu za uslugom telefonskog savjetovanja. Telefončić je zaživio zahvaljujući donacijama građana i tvrtki te uz podršku Malog doma i Grada Zagreba. Velika je prednost Telefončića što je dostupan svima koji brinu o djeci od rođenja do sedme godine života: roditeljima, udomiteljima i drugim skrbnicima najmlađe djece, uključujujući sve obitelji s najmlađom djecom, obitelji s djecom koje žive u posebno teškim uvjetima te one koje skrbe o djeci s teškoćama u razvoju.

O uspjehu usluge, osim broja poziva koji stalno raste, svjedoči i prosječna ocjena kojom su pozivatelji ocijenili zadovoljstvo dobivenim odgovorom - čista petica! S tim se složila i glumica Daria Knez Rukavina, zaštitno lice Telefončića, koja je i sama uz njegovu pomoć razriješila neke dvojbe u brizi oko svoje djece.

Daria Knez Rukavina i Milan Bandić

Daria Knez Rukavina i Milan Bandić

"Broj poziva i raspon pitanja na Telefončiću iznova potvrđuje da ljubav ima puno pitanja i da su mala djeca veliki izazov. Danas smo prevladali i jedan veliki organizacijski izazov - održivost ove važne usluge za roditelje, pokrenute zajedničkim snagama UNICEF-a, Grada Zagreba, Malog doma i tisuća građana koji su svojim donacijama do danas podržavali rad Telefončića. I na tome od srca zahvaljujem gradonačelniku Grada Zagreba, gospodinu Milanu Bandiću. Vjerujem kako će Telefončić doživjeti još puno obljetnica kako bi svi roditelji i skrbnici dobili stručnu podršku u podizanju djece u trenucima kad im je najpotrebnija", istaknula je predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić.

Telefončić je dostupan na broju 01 4850 555 svaki dan od 9 sati ujutro do 21 sat navečer, sedam dana u tjednu, a njegov savjetodavni tim čine medicinske i patronažne sestre, psihologinje, socijalne pedagoginje, logopedinje i primalje koje stručno i brižno odgovaraju na svaki upit.

Tagovi:

Vezano uz temu

Vaša pitanja Telefončiću

Pročitajte odgovore stručnjaka Telefončića koji svakodnevno od 7…

Pročitajte i:

5 grešaka zbog kojih ne mršavite (nakon poroda)

Iako nije pametno odmah nakon poroda razmišljati o višku kilograma i dijetama, u nekom trenutku…

Radionice za djecu: Fora priča superjunak

Naša kolumnistica Danijela Miklec puna je kreativnih ideja, pa je tako u tijeku upisivanje u…

Nikad kraja iznenađenjima! Jennifer je donijela odluku o bebi

Glumica Jennifer Aniston ipak želi roditi dijete Bradu Pittu, pa bi se, prema posljednjim pisanjima…

Oprez! Šokantna "igra" pojavila se na omiljenoj društvenoj mreži

Djeca osjećaju pritisak da moraju pripadati grupi vršnjaka, zbog čega su sklona prihvaćati sulude izazove…