Tata iz Tennesseeja, čije ime nije poznato, objavio je na društvenoj mreži Imgur fotografije svoje kćeri koja se bori s RSV virusom (Respiratory syncytial virus). To je virus koji uzrokuje infekcije pluća i dišnog sustava.

Ova bolest posebno je opasna za bebe, a otac malene devojčice želi upozoriti sve ljude na opasnosti koje mogu uzrokovati ako ne operu svoje ruke pre nego što dođu u dodir s malom djecom.

Devojčici je prvobitno dijagnosticiran virusni meningitis, ali je onda ipak ustanovljeno da je zaražena RSV virusom. “Gotovo smo je izgubili prošlog ponedjeljka. Liječnici su nam rekli da ukoliko joj uskoro ne bude bolje, oni ne mogu više ništa učiniti...”, napisao je ovaj tata u opisu fotografija.

tata-bolesne-bebe-upozorava-na-pogubne-posljedice-prljavih-ruku

RSV

Obitelj je planirala premjestiti djevojčicu u drugu bolnicu, ali se njeno stanje naglo pogoršalo. Srećom, liječinici su uspjeli reanimirati je, ali od tada, ona vodi borbu s teškom upalom pluća, gripom i bronhitisom.

Prošlo je nekoliko tjedana, i na sreću svih, malena devojčica se osjeća sve bolje.

“Ona se izborila sa svime i ja ne mogu riječima opisati koliko sam ponosan. Nisam znao puno o RSV virusu sve do prije nekoliko tjedana kada je zamalo oduzeo život mojoj kćeri. Zato vas sve molim da perete ruke pre nego što se rukujete s mališanima."

tata-bolesne-bebe-upozorava-na-pogubne-posljedice-prljavih-ruku

Izvor: www.yumama.com

Foto: Imgur