Koko poziva sve zainteresirane od 7 do 12 godina da postanu članovi Tajnog kluba i ostvare mogućnost sudjelovanja na nizu besplatnih detektivskih vikend-radionica programiranja, kriptografije i robotike te mogućnost osvajanja nagrada poput posjeta Escape Room Areni ili ulaznica za kino.

Besplatne detektivske vikend-radionice u kojima mogu sudjelovati svi članovi Tajnog kluba detektiva su:

RADIONICA PROGRAMIRANJA PROGRAMERKO – KOKOVE IGRICE

Organizira: udruga Programerko

Kako bi se snašli u moru binarnih kodova mali detektivi moraju savladati vještine osnova programiranja. Tako je Koko članovima tajnog kluba omogućio da se prijave za sudjelovanje na radionici Programerko. Uz stručno vodstvo predavača – volontera djeca će dobiti priliku naučiti izrađivati interaktivne sadržaje u alatu Scratch koji je nastao na poznatom američkom sveučilištu MIT. Koristeći Scratch, mali detektivi moći će bez napora naučiti samostalno izraditi jednostavne računalne igrice i programe s vizualnim elementima iz filmaUzbuna na Zelenom Vrhu”.

RADIONICA KRIPTOGRAFIJE – KAKO SAKRITI PORUKU?

Organizira: ŠUZA - program popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva

Kriptografija je (ne samo) matematička disciplina koja se bavi proučavanjem metoda za slanje poruka u takvom obliku da ih samo onaj kome su namijenjene može pročitati. U ovoj će se radionici sudionici upoznati s nekoliko povijesnih metoda šifriranja (skital, Cezarova šifra, Vigenèreova šifra...) te osnovnim principom vizualne kriptografije. Za prisustvovanje radionici nije potrebno nikakvo predznanje osim znanja računanja s cijelim brojevima. RADIONICA ROBOTIKE – ROBOT DETEKTIV

Organizira: ŠUZA - program popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva

Hrpica LEGO kockica, dva kotača, računalo, pokoji senzor, malo programiranja i puno mašte, to je sve što vam je potrebno kako biste stvorili svog prvog pravog robota! Polaznici ove radionice naučit će sastavljati i programirati jednostavne robote uz pomoć edukacijskog kompleta LEGO Mindstorms. U svega 90 minuta, od hrpe nepokretnih kockica stvorit će robota koji se kreće po prostoriji i uspješno izbjegava prepreke, a uz to svira i “trepće".

Tajnom klubu mogu se pridružiti svi osnovnoškolci starosti 7-12 godina, željni avantura, zagonetki i novih znanja. Članovi Kokovog kluba putem tajnog e-maila dobit će informacije o pogodnostima koje mogu ostvariti, kao i o rasporedu besplatnih radionica.

tajni-klub-detektiva-za-klince-koji-vole-akciju-edukaciju

Više o svemu

Tekst: roditelji.hr

Foto: Kokov tajni klub detektiva