Taekwondo klub Čigra osnovan je 2003. godine i djeluje kao punopravni član HTS-a. Lokacije na kojima djeluje su O.Š. „Kustošija“, O.Š. „Pantovčak“ i klupska dvorana opremljena kao suvremeni trening centar u Bleiweisovoj 24. Kvalitetom rada kontinuirano ostvaruju zapažene sportske rezultate u Hrvatskoj i inozemstvu. Najzaslužniji za to su odlični uvjeti rada te stručan i obrazovan trenerski kadar koji se konstantno usavršava za rad s najmlađim dobnim skupinama.

U suvremeno opremljenom trening centru u Bleiweisovoj 24 u Zagrebu, u ponudi je mjesec dana besplatnog treninga za Vaše mališane, kako bi im približili ovu drevnu borilačku vještinu koja je danas olimpijski sport i ujedno najpopularniji borilački sport u svijetu.

S obzirom na dob, moguće se izabrati:

1. SPORTSKU IGRAONICU

Suvremena sportska igraonica za djecu od 4-6 godina koja uz stručnu pomoć trenera s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom usavršavaju motoričke sposobnosti, brzinu i koordinaciju te usvajaju osnove taekwondo vještine bitne za daljnji sportski napredak.

Ciljevi rada kod djece predškolske dobi:

  • podizanje opće tjelesne i psihičke kondicije
  • usvajanje zdravih životnih navika kako bi se spriječila tjelesna neaktivnost koja uzrokuje prekomjernu tjelesnu težinu
  • razvijanje interaktivnih sposobnosti djeteta koje pridonose boljem mentalnom zdravlju, povećanju samopouzdanja, koncentracije, smanjenju simptoma depresije, mogućeg stresa i anksioznosti
  • razvijanje svijest o potrebi vježbanja
  • razvoj temeljnih motoričkih vještina

2. MALA ŠKOLA TAEKWONDO-A

Natjecateljski taekwondo program kroz koji djeca od 7 godina nadalje usvajaju vještine sportske borbe, samooobrane i forme. Sustavnim pristupom koncipiranja treninga djeca vrlo brzo ostvaruju zapažene rezultate u fizičkom i natjecateljskom obliku.

Više informacija potražite na www.taekwondo-cigra.hr

Tekst i foto: promo