Mame i tate bi mogli iduće subote malo odahnuti što se čitanja i pričanja priča tiče jer se u zagrebačkom Etnografskom muzeju obilježava Svjetski dan pripovijedanja pa će tim povodom 18. ožujka 2017. od 11 do 12.30 za djecu biti organizirana bajkopričaonica.

Na njoj će se pričati hrvatske narodne priče i djeca će se družiti sa životinjama, vilama i drugim neobičnim bićima.

Nakon priče, zabava se nastavlja jer će svatko izraditi i ilustrirati svoju malu slikovnicu! Dakako, uz pomoć! Radionica je namijenjena djeci starijoj od 5 godina. Više na www.emz.hr

Jasna Held pripovijedat će u Centru za kulturu i film Augusta Cesarca u Zagrebu

Svjetski dan pripovijedanja međunarodna je manifestacija posvećena usmenom pripovijedanju koja je svoj konačni oblik zadobila 2003. g. od kada se slavi na svim kontinentima, na sjevernoj Zemljinoj hemisferi na proljetni ekvinocij. Ovogodišnja tema Svjetskog dana pripovijedanja su transformacije.  Pričaonica narodnih bajki koju će voditi pripovjedačica Jasna Held održat će se također u subotu 18. ožujka u 19 sati u Centru za kulturu i film Augusta Cesarca. Ulaz je slobodan.

Pripovijedat će se i u Muzeju anđela u Varaždinu

U Muzeju anđela Varaždin u ponedjeljak, 20. ožujka 2017. u 18 sati obilježit će se ove godine prvi puta Svjetski dan pripovijedanja. Večer će biti posvećena Matiji Valjavcu – Kračmanovu, profesoru, književniku, jezikoslovcu i folkloristu koji je 22 godine radio kao profesor na varaždinskoj gimnaziji. Matija je je posebno značajan za Varaždince zbog vrijedne zbirke narodnih pripovijesti prikupljenih u Varaždinu i okolici te kajkavske leksičke građe koja je većim dijelom ostala neobjavljena.

Prijave se primaju usmenim ili pismenim putem u Muzeju anđela, a više pročitajte ovdje.

svjetski-dan-pripovijedanja-uz-bajkopricaonicu-narodne-bajke

Tekst: I.T.

Foto: press