Svima nam treba ohrabrenje i podrška kad se borimo protiv bolesti. To je pogotovo potrebno našim malenima koji su oboljeli od "neizlječivih" bolesti. Takvoj djeci izrazito teško pada odvajanje od roditelja, a da ne govorimo koliko ih liječničke procedure i postupci mogu silno uplašiti.

U želji da olakšaju liječenje djeci koja su oboljela od najtežih oblika bolesti kao što je leukemija, Warner Bros i JWT marketinška agencija u suradnji s Bolnicom za tumore A.C. Camargo iz Brazila osmislili su "Superformulu" lijeka s posebnim moćima.

Osnovni smisao "Superformule" je ohrabriti djecu i podignuti im vjeru u izlječenje. Njezina pomoć u tom smislu je ogromna jer svaki puta izmami osmijeh djeteta prije primitka kemoterapije.

Naime, kemoterapija u boci za infuziju sada više ne izgleda tako strašno i odbojno jer je ustvari sakrivena kutijom na kojoj stoji znak nekog od dječjih superheroja Supermana, Batmana i sl.

Pored smiješka djece čini se i da cijelo medicinsko osoblje koje sudjeluje u procesu liječenja uz "Superformulu" s puno više entuzijazma i vjere obavlja svoj težak posao.

S ciljem da cijela priča ima još pozitivniji utjecaj na djecu, partneri su osmislili i crtane filmove u kojima ti isti heroji također obolijevaju od teških bolesti te prolaze liječenje svojim "Superformulama" koje im na kraju pomažu da pobijede bolest.

VIDEO!

Foto/Video: Youtube.com