Sudionici kostimirane utrke Zagreb Advent Run trče protiv melanoma

Nešto više od mjesec dana preostalo je do najšarenije i najzabavnije adventske utrke Zagreb Advent Run.

Četvrto izdanje utrke održava se u nedjelju, 8. prosinca, a maštovito kostimirani sudionici preplavit će blagdanski ukrašeni centar Zagreba. Na tisuće sudionika utrke podržat će borbu protiv melanoma, jednog od najzloćudnijih tumora, te rad Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na www.zagrebadventrun.hr
do 24. studenoga u ponoć.

Ovogodišnje izdanje utrke posvećeno je edukaciji i promicanju važnosti odgovornog ponašanja na suncu kroz sva godišnja doba te cjelogodišnjoj brizi o koži. Od melanoma, jednog od najagresivnijih tumora, svakoga dana obole više od dvije osobe u Hrvatskoj. Stoga je prijeko potrebno potaknuti građane na savjesno i preventivno djelovanje kada je u pitanju zdravlje kože jer je, unatoč suvremenim dostignućima u liječenju, prevencija i rano otkrivanje bolesti i dalje od presudnog značenja za pozitivne prognoze liječenja, a time i život oboljelih.

"Melanom, zloćudni tumor kože, je postao sve izraženiji javnozdravstveni problem diljem svijeta te se smatra vrstom tumora s najbržim rastom incidencije među svim zloćudnim tumorima. Unatoč velikom zalaganju struke, u Hrvatskoj se i dalje bilježi porast broja oboljelih od melanoma pa je potrebno pronaći i nove načine približavanja ove problematike građanima. Rado smo se odazvali pozivu organizatora utrke da zajedničkim snagama podignemo razinu svijesti te educiramo javnost o ovoj bolesti", izjavila je primarijus Sanja Poduje, dr. med., predsjednica Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem.

Organizatori utrke najavili su i bogati zabavni program dan prije utrke, 7. prosinca, kada će za njih biti organizirano preuzimanje startnih paketa, bogati glazbeni te sportsko-edukativni program, a svi sudionici moći će se savjetovati sa stručnjacima o zaštiti kože te prijaviti za besplatne preventivne preglede madeža u suradnji s udrugom Zdravi pod suncem.

"Prošlogodišnje izdanje utrke okupilo je više od 2.500 sudionika iz čak 29 zemalja svijeta, a utrka je postala jedinim sportskim događanjem u sklopu višestruko nagrađivane manifestacije Advent u Zagrebu. Stoga i ove godine pozivamo sve zainteresirane - profesionalne sportaše i rekreativce, obitelji s djecom, kućnim ljubimcima, trkače i hodače da se kostimiraju i da nam se pridruže u što većem broju u veseloj atmosferi najšarenije hrvatske utrke. Osim što će sudionici kretanjem poboljšati svoje zdravlje, ujedno će pomoći i drugima jer, kao i proteklih godina, utrka ima humanitarni karakter", istaknuo je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i jedan od organizatora utrke.

Osim toga, organizatori najavljuju da će se i dio sredstava od kotizacija utrke donirati udruzi Zdravi pod suncem kao potpora organizaciji njihovih preventivnih pregleda madeža, a ako već sada razmišljate o blagdanskim poklonima, Zagreb Advent Run nudi savršeno rješenje. Naime, kotizaciju za utrku možete i pokloniti dragoj osobi klikom na "Daruj utrku" na službenoj stranici utrke.

Zagreb Advent Run održava se svake godine u predbožićno vrijeme. Ove godine sudionici trče dvjema trasama - 5 i 10 kilometara, a pridružit će im se i nordijski hodači. Organizatori utrke su Millenium promocija, vodeća hrvatska agencija za integrirano tržišno komuniciranje, i Run Croatia, tvrtka za promociju sporta i zdravog načina života.

 

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Tradicija se nastavlja; Ljubimo se i plešemo na Adventu kod Matoša!

Najčarobnije doba godine počinje i na jednoj od…

Uskoro počinje čarobni Advent u Zagrebu

Ljubitelji Adventskih ljepota u Zagrebu dolazi vaše vrijeme!…

Pročitajte i:

Kamo za vikend? U Osijek, na Sajam vjenčanja!

Dođite ovaj vikend na Sajam vjenčanja Osijek powered by Portanova! Otkrijte trendove u vjenčanjima, doznajte…

Egzotična zima s zanimljivim programom o grabežljivcima u ZOO vrtu grada Zagreba

Ovaj vikend u Zoološkom vrtu grada Zagreba počinje Egzotična zima – edukativni program koji svaki…

Besplatna radionica brzog čitanja i mudrog učenja

Želite li naučiti tehnike brzog čitanja? Želite li bolje razumjeti ono što pročitate? Želite li…

Nasmijte se do suza na predstavi 'Kod kuće je najgore'

Veliki hit prema djelu E. Kishona "Kod kuće je najgore" ponovno na daskama Knapa! I…