Subotnje matineje u Kinoteci uz animirane avanture bika Ferdinanda

Sve do kraja siječnja male će filmoljupce uveseljavati bik velikog srca koji bi radije mirisao cvijeće nego ulazio u arenu s matadorima

I u 2018. godini nastavlja se program subotnjih matineja u kinu Kinoteka namijenjen najmlađim posjetiteljima. Tako će sve do kraja siječnja mali filmoljupci u Kinoteci moći pogledati animirani film "Ferdinand", priču koja nas podsjeća da ne smijemo imati predrasude niti suditi o ljudima ili životinjama temeljem njihova izgleda.
Ferdinand je priča o velikom biku s još većim srcem koji bi radije mirisao cvijeće, nego sudjelovao u borbi s matadorima. Nakon što su ga ljudi pogrešno doživjeli kao razuzdanu zvijer, Ferdinanda zarobljavaju i odvode od kuće. Odlučan da se vrati svojoj obitelji, on okuplja tim krajnjih suprotnosti i kreće na nevjerojatnu avanturu.
Režiju potpisuje Carlos Saldanha, poznat po animiranim avanturama "Rio" i "Ledeno doba". Film je bio nominiran za nagrade Zlatni globus u kategorijama najboljeg animiranog ostvarenja i najbolje originalne skladbe (Home u izvedbi Nicka Jonasa).

 

 

"Ferdinand" se prikazuje svake subote tijekom siječnja s početkom u 11 sati. Cijena ulaznice iznosi 15 kuna. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni kina sat vremena prije projekcije ili online na www.ulaznice.hr.

Film mogu pratiti i djeca od 4 godine jer je sadržaj bez izravnih nasilnih scena i neprimjerenog vokabulara, no nešto osjetljivija djeca mogu se prepasti velikih bikova i njihove snage i pokušaja da isprovociraju Ferdinanda da se bori. Mogli biste dobiti puno pitanja oko toga što je to “Sjeckalica” kud odvode bikove ako više nisu sposobni za borbu i čemu to služi. Pa se pripremite… Odraslima također neće biti dosadan jer je vrlo duhovit i zabavan.

 

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Svečano otvoren 27. Svjetski Animafest Zagreb

Ceremonijom svečanog otvaranja u kinu Europa jučer je…

Matineje za male filmoljupce u Kinoteci

Veselimo se ponovnom otvaranju Kinoteke, jer stiže i…

Pročitajte i:

Prvi Park znanosti u Hrvatskoj

Na samo pola sata vožnje od Zagreba, u srcu Hrvatskog zagorja, otvoren je jedinstven, prvi…

Mala Pomorska bitka u Bakru - baština kao zabava za najmlađe

U subotu 14. srpnja je održana još jedna tradicionalna i spektakularna Pomorska bitka u Bakru…

Elle Boutique stigao u Dubrovnik!

Nakon uspješnog druženja u Zagrebu, hrvatski dizajneri stižu u Dubrovnik sa svojim aktualnim kolekcijama

Znanstvene radionice za djecu u Njivicama

Znanstvene radionice u režiji National Geographic Hrvatska s atraktivnim zadacima i pokusima ispunit će vrijeme…