I u 2018. godini nastavlja se program subotnjih matineja u kinu Kinoteka namijenjen najmlađim posjetiteljima. Tako će sve do kraja siječnja mali filmoljupci u Kinoteci moći pogledati animirani film “Ferdinand”, priču koja nas podsjeća da ne smijemo imati predrasude niti suditi o ljudima ili životinjama temeljem njihova izgleda.

Ferdinand je priča o velikom biku s još većim srcem koji bi radije mirisao cvijeće, nego sudjelovao u borbi s matadorima. Nakon što su ga ljudi pogrešno doživjeli kao razuzdanu zvijer, Ferdinanda zarobljavaju i odvode od kuće. Odlučan da se vrati svojoj obitelji, on okuplja tim krajnjih suprotnosti i kreće na nevjerojatnu avanturu.

Režiju potpisuje Carlos Saldanha, poznat po animiranim avanturama “Rio” i “Ledeno doba”. Film je bio nominiran za nagrade Zlatni globus u kategorijama najboljeg animiranog ostvarenja i najbolje originalne skladbe (Home u izvedbi Nicka Jonasa).

subotnje-matineje-u-kinoteci-uz-animirane-avanture-bika-ferdinanda

Ferdinand” se prikazuje svake subote tijekom siječnja s početkom u 11 sati. Cijena ulaznice iznosi 15 kuna. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni kina sat vremena prije projekcije ili online na www.ulaznice.hr. 

Film mogu pratiti i djeca od 4 godine jer je sadržaj bez izravnih nasilnih scena i neprimjerenog vokabulara, no nešto osjetljivija djeca mogu se prepasti velikih bikova i njihove snage i pokušaja da isprovociraju Ferdinanda da se bori. Mogli biste dobiti puno pitanja oko toga što je to "Sjeckalica" kud odvode bikove ako više nisu sposobni za borbu i čemu to služi. Pa se pripremite...  Odraslima također neće biti dosadan jer je vrlo duhovit i zabavan.

Tekst i foto: press