Subotnje matineje u Kinoteci uz animirane avanture bika Ferdinanda

Sve do kraja siječnja male će filmoljupce uveseljavati bik velikog srca koji bi radije mirisao cvijeće nego ulazio u arenu s matadorima

I u 2018. godini nastavlja se program subotnjih matineja u kinu Kinoteka namijenjen najmlađim posjetiteljima. Tako će sve do kraja siječnja mali filmoljupci u Kinoteci moći pogledati animirani film "Ferdinand", priču koja nas podsjeća da ne smijemo imati predrasude niti suditi o ljudima ili životinjama temeljem njihova izgleda.
Ferdinand je priča o velikom biku s još većim srcem koji bi radije mirisao cvijeće, nego sudjelovao u borbi s matadorima. Nakon što su ga ljudi pogrešno doživjeli kao razuzdanu zvijer, Ferdinanda zarobljavaju i odvode od kuće. Odlučan da se vrati svojoj obitelji, on okuplja tim krajnjih suprotnosti i kreće na nevjerojatnu avanturu.
Režiju potpisuje Carlos Saldanha, poznat po animiranim avanturama "Rio" i "Ledeno doba". Film je bio nominiran za nagrade Zlatni globus u kategorijama najboljeg animiranog ostvarenja i najbolje originalne skladbe (Home u izvedbi Nicka Jonasa).

 

 

"Ferdinand" se prikazuje svake subote tijekom siječnja s početkom u 11 sati. Cijena ulaznice iznosi 15 kuna. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni kina sat vremena prije projekcije ili online na www.ulaznice.hr.

Film mogu pratiti i djeca od 4 godine jer je sadržaj bez izravnih nasilnih scena i neprimjerenog vokabulara, no nešto osjetljivija djeca mogu se prepasti velikih bikova i njihove snage i pokušaja da isprovociraju Ferdinanda da se bori. Mogli biste dobiti puno pitanja oko toga što je to “Sjeckalica” kud odvode bikove ako više nisu sposobni za borbu i čemu to služi. Pa se pripremite… Odraslima također neće biti dosadan jer je vrlo duhovit i zabavan.

 

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Svečano otvoren 27. Svjetski Animafest Zagreb

Ceremonijom svečanog otvaranja u kinu Europa jučer je…

Matineje za male filmoljupce u Kinoteci

Veselimo se ponovnom otvaranju Kinoteke, jer stiže i…

Pročitajte i:

Kazališni festival za najmlađe

Posljednjeg vikenda u siječnju, od 26. do 29. siječnja 2018., obilježava se „Small Size Days“,…

Stickeri koji govore kada riječi nisu dovoljne

Kampanja „Hrabri telefon sluša kao da je svaki problem najveći“ nastavlja se na Viberu puštanjem…

Filmske matineje za djecu u kinu Tuškanac

Darujemo vam dvije ulaznice za sutrašnju matineju u kinu Tuškanac te dvije za matineju iduće…

Dođite na Sajam vjenčanja u Zagrebu od 9. do 11. veljače u Areni Zagreb!

Sajam vjenčanja Zagreb otvara svoja vrata 20. godinu za redom i poziva sve buduće mladence,…