Izbor mjesta za prvi ŠtrudlaFest nije slučajan, jer je upravo ovo selo, samo 45 minuta udaljeno od Zagreba, postalo globalno poznato nakon prošlogodišnje izrade najduže štrudle na svijetu koja je sa svojih 1479, 38 metara ušla u Guinnessovu knjigu rekorda.

U Jaškovu kraj Ozlja, tako se u nedjelju nastavlja priča o karlovačkoj štrudli. ŠtrudlaFest je zabava za cijelu obitelj u kojoj će posebno uživati najmlađi zahvaljujući besplatnoj gastro radionici pod nazivom „Mini kuhari, mega delicije“ koje će se održati od 13 do 15 sati. Na njoj će zainteresirani mališani uz stručno vodstvo moći napraviti svoju prvu štrudlu, saznati dobro čuvanu tajnu one karlovačke, ali i odlično se zabaviti. Ako vaše dijete uživa u kuhanju hrane svojim plišanim prijateljima ili se jednostavno obožava „motati“ po vašoj kuhinji kada nešto pripremate, ne propustite ovo jedinstvenu priliku!

strudlafest-prvi-festival-strudle

Posjetite Štrudlafest u Jaškovom koji se otvara u 11 sati nakon čega slijedi natjecanje amatera u pripremi štrudle te u 12.15 radionica za odrasle o bezglutenskoj štrudli. Dok su najmlađi zaposleni u svome kutku „Mini kuhari, mega delicije“ od 13 do 15 sati, pogledajte ocjenjivanje štrudli koje će predvoditi gastro legenda Stevo Karapandža, akademik kulinarstva Branko Ognjenović i šef kuhinje hotela Milenij iz Opatije Josip Abičić. U 14.15 teta Marica, ambasadorica štrudle iz Jaškova objasnit će kako zamijesiti Guinnessovu štrudlu, a posebne gošće ŠtrudlaFesta ovogodišnje pobjednice TV gastro-showa “3,2,1- kuhaj” Filipa Sorko i Petra Egić pokazat će svima kako one pripremaju najpopularniju hrvatsku slasticu.

strudlafest-prvi-festival-strudle

Cjelodnevni program pratit će i nastupi lokalnih KUD-ova, a kipar Nikola Faller izrađivat će veliku skulpturu od slame za vrijeme trajanja manifestacije na radost svih uzrasta. ŠtrudlaFest ima i humanitarni karakter te se, na štandu Udruge Jak kao Jakov, prikupljaju sredstva za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Štrudlafest je dio manifestacije Rujan u srcu koja završava Vikendom na Dubovcu 10. i 11. rujna, a koji organiziraju: Turistička zajednica Karlovačke županije, Turistička zajednica Grada Ozlja, PPS destinacija Zeleno srce Hrvatske i Restoran Žganjer.

strudlafest-prvi-festival-strudle
Tekst i foto: promo