Strip natječaj za mlade crtače do 15 godina ‘Mladi lav’

Natječaj “Mladi lav”, izložba “Hrvatski strip za djecu – Dario Kukić” i školica crtanja stripa za djecu

U svojih 20 godina postojanja, Udruga Crtani Romani Šou organizirala je, u svrhu poticanja stvaralaštva kod djece i mladih, 18 strip natječaja za djecu "Mladi lav", zajedno s pripadajućim izložbama natječajnih radova, te 12 besplatnih škola crtanja u sklopu festivala CRŠ / Zagreb Comic Con i još barem toliko izvan okvira festivala.

Ove godine zadatak je nacrtati kratak strip na temu: ČAROBNA OLOVKA! Interpretirajte je slobodno, po svojoj volji i mašti. Format nije zadan.

Tročlani žiri stručnjaka za vizualne umjetnosti pregledat će sve pristigle radove i odabrati pobjednike u dvije kategorije prema dobi: do 10 godina starosti i od 11 do 15 godina.

Pobjednici će biti proglašeni 12. svibnja, na 22. izdanju Festivala CRŠ Zagreb Comic Con, koji će se održati od 10. do 12. svibnja 2019. u HDLU-u, tj. Meštrovićevom paviljonu (Džamiji), na Trgu žrtava fašizma 16, te će im biti uručene vrijedne nagrade, a izložit ćemo i najbolje radove. Točno vrijeme proglašenja pobjednika i dodjele nagrada bit će objavljeni uoči početka festivala ovdje kao i na facebook stranici Crtani Romani Šou.

Autor ilustracije za ovogodišnji natječaj je Dario Kukić, svestrani umjetnik koji se bavi ilustriranjem, crtanjem stripova, pisanjem scenarija i animiranim filmom. Stripove i ilustracije objavljuje u dnevnom tisku, raznim magazinima te dječjim časopisima Smib, Prvi izbor, Modra lasta i Zvrk. Surađuje s najvećim domaćim izdavačima. Ilustrirao je knjige za djecu Blizanke, Tko vjeruje u rode još, Reumatični kišobran, Smogovci, Kraljević i prosjak, Tajna zlatnog zuba, Tajna tihe uvale, Veliki zavodnik, Mrvice iz dnevnog boravka i druge, kao i slikovnice Dječji sportovi, Leteći glasovir i Kućni ljubimci te seriju edukativno-ekoloških slikovnica Spasimo Zemlju. Autor je i strip albuma za odrasle Ništa novo. Izložba "Hrvatski strip za djecu", koja se priređuje u sklopu svakog festivala stripa CRŠ Zagreb Comic Con, ove će godine predstaviti njegove radove. Osim što ćete moći razgledati ovu izložbu, na ovogodišnjem festivalu moći ćete pohađati i tradicionalnu besplatnu školicu crtanja stripa.

A svoje radove za natječaj "Mladi lav", uz osobne podatke - ime i prezime, adresu, telefonski broj i dob - pošaljite do 15. travnja 2019. na adresu:

Udruga Crtani romani šou
"Za natječaj Mladi lav"
Koturaška cesta 3A
10000 Zagreb

Za dodatna pitanja, pišite na info@zagrebcomiccon.com, nazovite 099 590 1133 ili pošaljite direktnu poruku na Facebooku ili Instagramu.

 

Tekst i foto: press, Fb stranica Crtani romani šou

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Tri dana stripomanije u Zagrebu za sve uzraste

Jubilarni 20. Crtani romani šou, najveći festival stripa…

Radionica stripa za djecu i mlade

Centar za kulturu na Peščenici organizira besplatnu radionicu…

Pročitajte i:

Fora priča za najmlađe

Zašto doći na Fora priča radionice sa svojim djetetom? Zato što pričanje priča može biti…

Plac Mljac 2019.

Plac Mljac od 1. srpnja ponovno osvaja Zagreb

Od ponedjeljka 1.7. do nedjelje 7.7. ne propustite jedan od najslasnijih i najzabavnijih, najoriginalnijih i…

Festival Tobogan u Rijeci - Uzbudljivi ljetni praznici uz mnoštvo kreativnih radionica i besplatnih događanja

Jurimo niz treći Tobogan! Dva tjedna kulture, edukacijskih interaktivnih programa i zabave kako bi ljetni…

Aktivni vikend: Na dan sela roda saznajte zašto rode vole Čigoč i uključite se u Lonja Bike Tour

Na Dan sela Čigoča u subotu, 29. lipnja, Čigoč će obilježiti 25. godišnjicu stjecanja titule…