Strip natječaj za mlade crtače do 15 godina ‘Mladi lav’

Natječaj “Mladi lav”, izložba “Hrvatski strip za djecu – Dario Kukić” i školica crtanja stripa za djecu

U svojih 20 godina postojanja, Udruga Crtani Romani Šou organizirala je, u svrhu poticanja stvaralaštva kod djece i mladih, 18 strip natječaja za djecu "Mladi lav", zajedno s pripadajućim izložbama natječajnih radova, te 12 besplatnih škola crtanja u sklopu festivala CRŠ / Zagreb Comic Con i još barem toliko izvan okvira festivala.

Ove godine zadatak je nacrtati kratak strip na temu: ČAROBNA OLOVKA! Interpretirajte je slobodno, po svojoj volji i mašti. Format nije zadan.

Tročlani žiri stručnjaka za vizualne umjetnosti pregledat će sve pristigle radove i odabrati pobjednike u dvije kategorije prema dobi: do 10 godina starosti i od 11 do 15 godina.

Pobjednici će biti proglašeni 12. svibnja, na 22. izdanju Festivala CRŠ Zagreb Comic Con, koji će se održati od 10. do 12. svibnja 2019. u HDLU-u, tj. Meštrovićevom paviljonu (Džamiji), na Trgu žrtava fašizma 16, te će im biti uručene vrijedne nagrade, a izložit ćemo i najbolje radove. Točno vrijeme proglašenja pobjednika i dodjele nagrada bit će objavljeni uoči početka festivala ovdje kao i na facebook stranici Crtani Romani Šou.

Autor ilustracije za ovogodišnji natječaj je Dario Kukić, svestrani umjetnik koji se bavi ilustriranjem, crtanjem stripova, pisanjem scenarija i animiranim filmom. Stripove i ilustracije objavljuje u dnevnom tisku, raznim magazinima te dječjim časopisima Smib, Prvi izbor, Modra lasta i Zvrk. Surađuje s najvećim domaćim izdavačima. Ilustrirao je knjige za djecu Blizanke, Tko vjeruje u rode još, Reumatični kišobran, Smogovci, Kraljević i prosjak, Tajna zlatnog zuba, Tajna tihe uvale, Veliki zavodnik, Mrvice iz dnevnog boravka i druge, kao i slikovnice Dječji sportovi, Leteći glasovir i Kućni ljubimci te seriju edukativno-ekoloških slikovnica Spasimo Zemlju. Autor je i strip albuma za odrasle Ništa novo. Izložba "Hrvatski strip za djecu", koja se priređuje u sklopu svakog festivala stripa CRŠ Zagreb Comic Con, ove će godine predstaviti njegove radove. Osim što ćete moći razgledati ovu izložbu, na ovogodišnjem festivalu moći ćete pohađati i tradicionalnu besplatnu školicu crtanja stripa.

A svoje radove za natječaj "Mladi lav", uz osobne podatke - ime i prezime, adresu, telefonski broj i dob - pošaljite do 15. travnja 2019. na adresu:

Udruga Crtani romani šou
"Za natječaj Mladi lav"
Koturaška cesta 3A
10000 Zagreb

Za dodatna pitanja, pišite na info@zagrebcomiccon.com, nazovite 099 590 1133 ili pošaljite direktnu poruku na Facebooku ili Instagramu.

 

Tekst i foto: press, Fb stranica Crtani romani šou

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Tri dana stripomanije u Zagrebu za sve uzraste

Jubilarni 20. Crtani romani šou, najveći festival stripa…

Radionica stripa za djecu i mlade

Centar za kulturu na Peščenici organizira besplatnu radionicu…

Pročitajte i:

Upoznajte autoricu Sense dijete i provjerite na sebi učinkovitost metode

Prestanite zbrajati kalorije i neprestano vagati hranu. Prestanite izbjegavati masnoće i jesti dosadne obroke. Ionako…

Što hrvatske znanstvenice i Kit Harington imaju zajedničko?

Svaki mjesec je mogućnost za novu pustolovinu i nove modne i životne lekcije, a to…

Sensa yoga & Vitality Retreat na otoku Ižu

Probudite životnu energiju i snagu svog srca na ovogodišnjem Sensa yoga & Vitality Retreatu koji…

Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje uz projekcije i iskustva s putovanja Vitomira Maričića u Astronomskom centru Rijeka

U Astronomskom centru Rijeka i ove godine obilježit će se Dan planete Zemlje prigodnim programom…