U svojih 20 godina postojanja, Udruga Crtani Romani Šou organizirala je, u svrhu poticanja stvaralaštva kod djece i mladih, 18 strip natječaja za djecu “Mladi lav”, zajedno s pripadajućim izložbama natječajnih radova, te 12 besplatnih škola crtanja u sklopu festivala CRŠ / Zagreb Comic Con i još barem toliko izvan okvira festivala.

Ove godine zadatak je nacrtati kratak strip na temu: ČAROBNA OLOVKA! Interpretirajte je slobodno, po svojoj volji i mašti. Format nije zadan.

Tročlani žiri stručnjaka za vizualne umjetnosti pregledat će sve pristigle radove i odabrati pobjednike u dvijekategorije prema dobi: do 10 godina starosti i od 11 do 15 godina.

Pobjednici će biti proglašeni 12. svibnja, na 22. izdanju Festivala CRŠ Zagreb Comic Con, koji će se održati od 10. do 12. svibnja 2019.u HDLU-u, tj. Meštrovićevom paviljonu (Džamiji), na Trgu žrtava fašizma 16, te će im biti uručene vrijedne nagrade, a izložit ćemo i najbolje radove. Točno vrijeme proglašenja pobjednika i dodjele nagrada bit će objavljeni uoči početka festivala ovdje kao i na facebook stranici Crtani Romani Šou.

Autor ilustracije za ovogodišnji natječaj je Dario Kukić, svestrani umjetnik koji se bavi ilustriranjem, crtanjem stripova, pisanjem scenarija i animiranim filmom. Stripove i ilustracije objavljuje u dnevnom tisku, raznim magazinima te dječjim časopisima SmibPrvi izborModra lasta i Zvrk. Surađuje s najvećim domaćim izdavačima. Ilustrirao je knjige za djecu BlizankeTko vjeruje u rode još, Reumatični kišobran, Smogovci, Kraljević i prosjak, Tajna zlatnog zuba, Tajna tihe uvale, Veliki zavodnik, Mrvice iz dnevnog boravka i druge, kao i slikovnice Dječji sportovi, Leteći glasovir i Kućni ljubimci te seriju edukativno-ekoloških slikovnica Spasimo Zemlju. Autor je i strip albuma za odrasle Ništa novo. Izložba “Hrvatski strip za djecu”, koja se priređuje u sklopu svakog festivala stripa CRŠ Zagreb Comic Con, ove će godine predstaviti njegove radove. Osim što ćete moći razgledati ovu izložbu, na ovogodišnjem festivalu moći ćete pohađati i tradicionalnu besplatnu školicu crtanja stripa.

A svoje radove za natječaj “Mladi lav”, uz osobne podatke – ime i prezime, adresu, telefonski broj i dob – pošaljite do 15. travnja 2019. na adresu:

Udruga Crtani romani šou

“Za natječaj Mladi lav”

Koturaška cesta 3A

10000 Zagreb

Za dodatna pitanja, pišite na info@zagrebcomiccon.com, nazovite 099 590 1133 ili pošaljite direktnu poruku na Facebooku ili Instagramu.

strip-natjecaj-za-mlade-crtace-do-15-godina-mladi-lav

Tekst i foto: press, Fb stranica Crtani romani šou