Zagrebačka špica na Europskom trgu bila je danas u znaku trčanja i sporta! Utrkom građana #BEACTIVE otvoren je treći put zaredom Europski tjedan sporta - inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, pri čemu zemlje sudionice organiziraju brojne događaje na nacionalnoj razini. Tako je u spomenutoj utrci središtem grada sudjelovalo 500-injak trkačica i trkača, a za sve posjetitelje priređen je i zanimljiv sportsko-edukativni program pod moderatorskom palicom Maria Valentića.

stotine-zagrepcana-sudjelovalo-u-utrci-beactive-kojom-je-otvoren-europski-tjedan-sporta

"Ponosan sam na sve kandidate i drago mi je da smo na ovaj način obilježili početak Europskog tjedna sporta. Ovi trkači posjetili su građane da bi se i oni trebali uključiti i promijeniti svoj način života. Mi smo ove godine izričito inzistirali da se promjeni životni stil i da živimo drugačije i zdravije. Bitno je paziti na ishranu, što, kako i koliko jedemo, voditi računa o okolišu, a kretanje je samo dio te priče i najvidljiviji. Siguran sam da su mnogi građani pogledali ove sportaše i poželjeli biti dio ove akcije. Svi ti trkači i sportaši jako su pozitivni i žele ostvariti svoj cilj, a da bi to postigli morali su naporno raditi. To su pozitivne karakteristike koje u život unose zdravi duh. Jutros u gotovo isto vrijeme u koje smo mi startali, krenula je velika biciklistička utrka u Estoniji." - poručio je Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Za najbrže trkačice i trkače Predstavništvo Europske komisije priredilo je bogate nagrade – Garmin narukvica vivosmart HR + GPS, Garmin Vivoactive HR sportski sat i Garmin Vivosmart HR narukvica; pametan nakit Bellabeat Leaf Urban; Reebok tenisice za trčanje i Reebok poklon bonove te poklon bonove www.mobis.hr

Brojnim su posjetiteljima zagrebačke škole trčanja predstavile svoje aktivnosti, a mališani su se zabavili na animacijskim radionicama i igraonicama Sport Educe.

Predstavnici Hrvatske liječničke komore savjetovali sugrađane o važnosti bavljenja tjelovježbom i mjerili indeks tjelesne mase (BMI), dok su tim nutricionista Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma otkrili zašto je i koliko prehrana važan segment u životu svakog trkača.

Trkači i posjetitelji okrijepili su se proteinskim napicima Meggle s okusima banane, čokolade i vanilije te saznali da je čak oko 0,8 grama proteina po kilogramu težine potrebno organizmu. A u 'zdravim' bočicama Meggle Active Protein napitka od 330 ml nalazi se čak 30 grama proteina.

Da je prevencija srčanog i moždanog udara moguća građani su se mogli uvjeriti na izlagačkom prostoru tvrtke PAUL HARTMANN koja je predstavila Hartmann Veroval dijagnostičke uređaje za mobilnu kontrolu srčanog ritma - Veroval tlakomjer za nadlakticu i zapešće te Mobilni monitor srčanog ritma (EKG) - kombinirani uređaj 2 u 1 Veroval ®.

Stotine građana sudjelovalo je utrci #BEACTIVE koju je organiziralo Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj čime je otvoren i Europski tjedan sporta. Njih su podržale i osobe iz javnog života poput Olje Vori, Ogi Antunac, Andree Solomun, Kristine Burje i Mirjane Mikulec.

Posjetitelji su saznali i o čemu voditi računa prilikom odabira tenisica i popratne opreme za trčanje, a neki su od njih na licu mjesta isprobali i modele. Kao simpatičnu uspomenu s ovog događanja mnogi su građani napravili simpatične fotografije na korneru Photo Boothiquea, prvoj hrvatskoj tvrtci specijaliziranoj za najam foto kabina.

Tvrtka Mobis Electronic prezentirala je Mobis.hr - novo omiljeno mjesto za internetsku kupovinu, s nizom informacija iz svijeta mobilne tehnologije i savjeta stručnjaka. Iz bogate ponude mobitela bez ugovorne obveze izdvajaju se MEIZU pametni telefoni - potpuno optimizirani i snažni mobiteli fantastičnog izgleda.

Ovogodišnji tjedan sporta traje do 30. rujna i namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost, a njime se na razini Europske unije potiče građane na prakticiranje sporta i tjelesnih aktivnosti te podiže svijest o brojnim dobrobitima tjelovježbe.

stotine-zagrepcana-sudjelovalo-u-utrci-beactive-kojom-je-otvoren-europski-tjedan-sporta

Tekst i foto: promo