Stota izvedba Mace Papučarice

U dvije godine Maca Papučarica je u Zagrebačkom kazalištu lutaka odigrana čak 99 puta. A uskoro slijedi i jubilarni 100. put!

Pripovijest Ele Peroci o Maci Papučarici koja sakuplja papuče neuredne djece, oduševila je mnoge naraštaje: prvo kao priča koja se sluša prije spavanja, zatim kao slikovnica uz koju su mnogi naučili čitati, a potom i kao lektirni naslov. Premijerno je izvedena u rujnu 2014. i u samo dvije godine dočekala je čak stotu izvedbu. Izvedbe Mace redovito su krcate, a i nije zabavljala publiku samo u matičnoj kući, nego je obišla i mnoge festivale te oduševila publiku na Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci, na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, na Međunarodnom festivalu kazališta za djecu u Subotici te na festivalu Zlatna iskra u Kragujevcu, gdje je Jadran Grubišić nagrađen kao najbolji animator festivala za ulogu Bobeka. U sklopu Vukovarskog lutkarskog proljeća, Maca je obišla i niz sela pogođenih poplavama, te humanitarnim izvedbama obradovala male gledatelje Gunje, Strašinaca, Račinovaca i Rajevoga Sela.

Režija: Dražen Ferenčin

U predstavi igraju Katarina Perica Kirin, Dinka Vuković, Jadran Grubišić i Anđelko Petric, a u jednom razdoblju pridružila im se i Marta Bolfan Ugljen, i sve to uz svesrdnu pomoć inspicijentice Snježane Bilandžije.

i07_4186

Pozivamo gledatelje da dođu na stotu izvedbu Mace Papučarice u četvrtak 8.12.2016. u 18 sati u Zagebačko kazalište lutaka (Ul. Baruna Trenka 3, Zagreb)

Tekst i foto: Zagrebačko kazalište lutaka

Preporučujemo

Pročitajte i:

'Trešnja' najavila obljetničku kazališnu sezonu 2019./2020.

Nova, ali i obljetnička sezona Gradskoga kazališta Trešnja donosi zanimljive naslove temeljene na klasičnim bajkama…

Poznati podržali akciju Kupujmo hrvatsko

Zagrebački Jelačić plac preplavili su građani i poznata lica i tako podržali domaće proizvođače.

Hrvatska udruga doula u novim prostorima i s novim programima

U svojim novim prostorima doule će osim uobičajene pažnje trudnim parovima i mamama s bebama,…

Darovitost i izazovi darovitosti

Jeste li znali da se za veliki broj darovite djece ni ne zna da su…