Stota izvedba Mace Papučarice

U dvije godine Maca Papučarica je u Zagrebačkom kazalištu lutaka odigrana čak 99 puta. A uskoro slijedi i jubilarni 100. put!

Pripovijest Ele Peroci o Maci Papučarici koja sakuplja papuče neuredne djece, oduševila je mnoge naraštaje: prvo kao priča koja se sluša prije spavanja, zatim kao slikovnica uz koju su mnogi naučili čitati, a potom i kao lektirni naslov. Premijerno je izvedena u rujnu 2014. i u samo dvije godine dočekala je čak stotu izvedbu. Izvedbe Mace redovito su krcate, a i nije zabavljala publiku samo u matičnoj kući, nego je obišla i mnoge festivale te oduševila publiku na Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci, na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, na Međunarodnom festivalu kazališta za djecu u Subotici te na festivalu Zlatna iskra u Kragujevcu, gdje je Jadran Grubišić nagrađen kao najbolji animator festivala za ulogu Bobeka. U sklopu Vukovarskog lutkarskog proljeća, Maca je obišla i niz sela pogođenih poplavama, te humanitarnim izvedbama obradovala male gledatelje Gunje, Strašinaca, Račinovaca i Rajevoga Sela.

Režija: Dražen Ferenčin

U predstavi igraju Katarina Perica Kirin, Dinka Vuković, Jadran Grubišić i Anđelko Petric, a u jednom razdoblju pridružila im se i Marta Bolfan Ugljen, i sve to uz svesrdnu pomoć inspicijentice Snježane Bilandžije.

i07_4186

Pozivamo gledatelje da dođu na stotu izvedbu Mace Papučarice u četvrtak 8.12.2016. u 18 sati u Zagebačko kazalište lutaka (Ul. Baruna Trenka 3, Zagreb)

Tekst i foto: Zagrebačko kazalište lutaka

Pročitajte i:

Vježbate li u trudnoći i poslije poroda? Ovo bi moglo promijeniti sve

Tjelesna neaktivnost na četvrtom je mjestu vodećih čimbenika rizika smrtnosti u svijetu i jedan od…

Kako izaći na na kraj s dječjim emocionalnim ispadima?

Emocionalni ispadi ili takozvani tantrumi su vrlo česti kod djece s teškoćama samoregulacije, no također…

Danas je Dan ružičastih majica! Je li vaše dijete žrtva vršnjačkog nasilja?

Svako četvrto dijete u Hrvatskoj izloženo je vršnjačkom nasilju, kažu istraživanja. Protiv ove pošasti najlakše…

Jedan tajvanski stručnjak tvrdi da se sami možete testirati na koronavirus. Evo kako!

Temeljito pranje ruku toplom vodom barem 20 sekundi, izbjegavanje dodirivanja usta, nosa i očiju neopranim…