Na koncertu su nastupila neka od najpopularnijih imena hrvatske estrade kao što su Jacques Houdek, Mia Dimšić, Ivana Kindl, Domenica, Bojan Jambrošić te mladi pjevač Endi, a u suradnji sa anđeoskim glasovima dječjih zborova Zagrebačkih anđela te Zagrepčanki i dečki, Kikića, Genijalaca i Medenjaka koji su na poseban način iznijeli pjesme naše mladosti, dječje hitove koje pamte sve generacije.

Posebno zanimljiv nastup imao je i najdraži dječji mađioničar Luka Vidović koji je svojim trikovima zabavio i zaintrigirao sve prisutne. Pravi spektakl bila je i njihova pjevačka suradnja sa dječjim zborovima: Kikići, Genijalci i Medenjaci pod vodstvom Maje Rogić, Zagrebačkim anđelima koje vodi Vitomir Ivanjek te Zagrepčankama i dečkima koje vodi Lana Marinović.

Koncert je bio donatorskog karaktera, jer će se dio od prodanih ulaznica donirati udruzi Hrabri telefon, kako bi nastavili ostvarivati važan cilj, a to je uspješnije pružanje usluga savjetovanja djece, mladih, ali i roditelja u Hrvatskoj. Ujedno to je i prigoda da Hrabri telefon predstavi novi način komuniciranja sa svojim korisnicima – putem Viber Communityja.

Voditeljica predbožićnog spektakla bila je glumica i radijska voditeljica Doris Pinčić Rogoznica, koja je inače poznata po svojoj ljubavi prema najmlađima. Prepuna dojmova otkrila nam je kako joj je rad s djecom zapravo odmor: 'Bilo mi je predivno, obožavam raditi s djecom. Kad radim s njima osjećam se kao da ne radim uopće, čak i mene ponese ta euforija pa se ponekad prestrašim da će mi se mikrofon upaliti u pogrešnom trenutku dok pjevam na sav glas', ushićeno nam je odgovorila simpatična Doris.

Talentirana pjevačica Mia Dimšić također je bila jedna od zvijezda predbožićnog koncerta. Ona je isto sličnih dojmova kao i ostali izvođači koji su dirnuti podrškom publike. 'Bilo je jako zabavno, puno djece i jako dobra atmosfera te odlična glazba. Djeca su odlična publika, stvarno ih nije teško nagovoriti da plešu i pjevaju, onda je i meni posao puno lakši', rekla je Mia te dodala da i sama obožava Božić i sve vezano uz nadolazeći blagdan: 'Uvijek želim da Božić traje barem tri mjeseca i da bor bude još veći, ali bude kratko i slatko. Volim i božićne pjesme, jedna od omiljenih mi je 'Chestnuts on an open fire', koja mi se toliko svidjela da sam ju prevela na hrvatski i napravila obradu', rekla je i dodala kako ju pjesma podsjeća na pravi obiteljski ugođaj.

Jana se priključila projektu predstavljajući novo ruho svojih bočica vode, posebno izdanje Jana Disney princeze kojim se priključuju globalnom Disney trendu potičući djevojčice cijelog svijeta da budu ono što jesu i razvijaju svoje vrline i talente.

Najljepše trenutke sa ovog koncerta HP (Hewlett-Packard) ovjekovječila je s ispisanim fotografijama u prigodnim kornerima nakon koncerta. Na njihovom korneru moglo se svoje sretne trenutke isprintaju na novim all in one pisačima te na taj način svoje uspomene u obliku fotografije ponijeti doma.

Algebra je mladima predstavila svoj program Digitalne akademije kroz fantastičnu igru s robotima.

Kazalište ŽAR PTICA sudjelovalo je kao partner Storyjevog koncerta, a sve to sa svojim projektom "Nije sam onaj koji ima prijatelje" te se kupnjom psića iz predstave uključila u donaciji Hrabrom telefonu. U goste su na koncert poveli i Djeda Božićnjaka kojem se moglo predati pismo u poštanski sandučić božićnih želja, a sudeći po dječjim reakcijama, ovo je bio koncert koji im je ispunio barem dio istih.

U velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u nedjelju 25. studenoga, održan je predbožićni koncert Christmas Story – Zvijezde za djecu u čarobnoj atmosferi režije zagrebačke redateljice Petre Radin

Tekst i foto: press