Podijeljeno je nekoliko stotina cvjetnih sadnica svim posjetiteljima koji su donijeli neku vrstu ambalaže za reciklažu. Ovaj događaj za cilj ima na zabavan i posjetiteljima blizak način dočarati kako što bolje i više svojim svakodnevnim izborima ostaviti zeleni otisak u svom životu.

Bicikliranje je jedan od takvih stilova života, pa se projektom Žbicanj predstavio Grad Zagreb, promovirajući nadolazeći mjesec svibanj kao mjesec vožnje biciklom. Boravak u prirodi kroz zabavne sportske utrke promovirao je svjetski poznati brand Tough Mudder sa zanimljivim programom prepreka koji su predstavili na zelenim površinama ovog parka.

story-green-rascvjetao-zagrebacki-zrinjevac

Zdrava hrana, biodinamički uzgoj i ekološka poljoprivreda sinonim su za male OPG-ovce koje ujedinjuje Mali plac, a njihovi su se proizvodi mogli osim degustacije i kupiti. BIOBAZA je predstavila svoje nove prirodne proizvode za čišćenje i njegu doma, a PET SECRET, također domaći hrvatski brand predstavio je svoju liniju organskih sredstava za njegu kućnih ljubimaca.

Podršku eventu dali su i Annika baby, Carlsberg te JYSK koji je uz nove modele namještaja predstavio i svoje društveno odgovorno poslovanje te projekt kojim su pošumili Sljeme sa 10.000 sadnica stabala.

story-green-rascvjetao-zagrebacki-zrinjevac

Zagrebačka Čistoća pobrinula se za dodatne edukacije po pitanju recikliranja a predstavio se i Floraart te najavio ovogodišnju manifestaciju koja će se održavati pod sloganom "Održivi razvoj", temi koja je itekako bila aktualna i na ovom Story Green danu, koji je ugostio press konferenciju magazina National Geographic na temu Održivog razvoja.

Posjetitelje su zabavljali Matija Cvek, DJ Dadoo te dječji zbor Zagrebački anđeli a posebno zanimljivo bilo je na gostujućoj predstavi Black Anthem Theatre Company-a iz Ugande koji su odigrali predstavu na temu Plastika, a sve u sklopu partnerstva s kazalištem Žar ptica.

Mnogi poznati odazvali su se ovom lijepom druženju, a kako je bilo pogledajte u galeriji koju vam donosimo.

Tekst: press

Foto: Filip Hofer