Tim povodom priprema se i poseban program u zagrebačkom parku Zrinjevac, u subotu 27. travnja, od 10 do 14 sati. Dođite i vi i ostavite svoj zeleni otisak, donesite praznu plastičnu ambalažu, staklenku ili papir, a mi ćemo vas nagraditi s cvjetnom sadnicom, simbolom vaše brige za okoliš koja će se nastaviti i čuvajući tu biljku.

Ovaj projekt podržavaju mnogi sponzori sa svojim zanimljivim aktivacijama koji potiču na veći boravak u prirodi, simbiozu s prirodom i bavljenja raznim aktivnostima. Tako će se Grad Zagreb predstaviti s projektom Žbicanj i predstavit će sve aktivnosti koje će raditi tijekom svibnja, inače posvećen bicikliranju gradom. Tough Mudder imat će zabavan korner s preprekama za sve sudionike koji se žele okušati u avanturističkim aktivnostima. A za najmlađe tu je cjelodnevna aktivacija koju će voditi Sporti.hr sportska akademija za najmlađe.

JYSK je također partner projekta i predstavit će svoje projekte održivog razvoja u korneru uređenom poput lounge zone, dok BIOBAZA predstavlja svoje nove prirodne proizvode. Pet Secret novi je brand koji će oduševiti sve ljubitelje prirodne njege za kućne ljubimce. Uz njih očekuju vas i promotivni štandovi Annika Baby web dućana, štand Floraarta, te Mali plac (Super Danko, OPG Šenjug, Renata art, Milk Bar, Iris i Branimir Delicije, Ekomed, Arka delicije, ekoEna Aronija) sa svojim izlagačima koji će predstaviti lokalne male proizvođače koji uzgajaju i proizvode hranu na organski, ekološki, biodinamički ili permakulturni način. Posjetitelji će se moći upoznati s domaćim OPG-ovcima, kušati njihove proizvode te doznati sve što ih zanima o načinu uzgoja i proizvodnje, kao i kupiti zdrave namirnice.

story-green-day-slavimo-prirodu-i-planet-zemlju

Sve ovo pratit će bogati zabavni program uz nastupe rasplesanih i raspjevanih Zagrebačkih anđela, Matije Cveka, te kao posebni gosti s predstavom Plastika tu će biti i Blac Anthem Theatre Company iz Kampale, glavnog grada Ugande, koje dovodi u sklopu ovogodišnjeg 19. međunarodnog festivala Naj, naj, naj festival GK Žar ptica koji je partner Story Green day-a, obilježit će po prvi put gostovanje jednog dječjeg kazališta iz Afrike.

U sklopu Story Green dana održat će se i konferencija za novinare s početkom u 11 sati, kada ćemo predstaviti projekt "Žuti okvir" za održivi razvoj, znanost i obrazovanje, kojem je cilj promoviranje i vrednovanje djelatnosti povezanih s održivim razvojem, zaštitom okoliša, znanošću i obrazovanjem. Svoje ciljeve održivog razvoja predstavit će i partneri projekta Audi, Erste banka, JYSK i Fox - NG Channel. Projekt „Žuti okvir“ je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Sve ovo više je nego dobar poziv da nam se pridružite ove subote na Story Green Danu.

Tekst i foto: Story