Stiže 300. izvedba Bum Tomice

U subotu 25. ožujka u 17 sati u Maloj sceni održat će se 300. izvedba zabavne i nagrađivane predstave "Bum Tomica", koja je namijenjena svima od pet godina naviše. Gledatelje nakon izvedbe očekuje torta, a događanju će se pridružiti i Silvija Šesto, autorica istoimenog lektirnog naslova!

I dok odraslima život postaje rutina, djeci je jedan dan u njihovom životu sve samo ne rutina. Glavni lik, desetogodišnji Tomica, razapet je između svoje zaigranosti i različitih očekivanja roditelja, starije sestre u tinejdžerskim godinama te mlađeg brata kojemu se sve oprašta.

"Bum Tomica" Silvije Šesto jedna je od najpopularnijih hrvatskih dječjih knjiga u četiri nastavka, dok je neki poistovjećuju i s hrvatskim Harryjem Potterom. Životnost i direktnost, humor koncentriran u kratkim pričicama koje su više situacije svakodnevnog života, čini da djeca prepoznaju sebe i identificiraju se s licima.

Kompletna obitelj bez koje predstava ne bi funkcionirala sastoji se od Dražena Čučeka, Ivana Grčića, Lanu Gojak i Ivanu Krizmanić!

Autorski tim čine još i dramaturg te redatelj Ladislav Vindakijević, scenografkinja Dinka Jeričević, pomoćnica scenografkinje Marta Crnobrnja, kostimografkinja Danica Dedijer, pomoćnice kostimografkinje Tajana Meštrović i Marta Grbešić, skladateljica glazbe Adriana Kramarić, likovna oblikovateljica Silvija Šesto, fotografkinja Irena Sinković te producentica Vitomira Lončar.

Tekst i foto: press, mala-scena.hr

Preporučujemo

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Kjel - crni labud koji traži svoj put do sreće i ljubavi

Na popisu lektire za drugi razred nalazi se…

Zašto je škola djeci 'fuj'? Evo 5 dobrih razloga

U teoriji, i to u njenom bajkovitom dijelu,…

Premijera Bijelog jelena u ZKL-u

Zagrebačkom kazalištu lutaka velika je čast predstaviti novu…

Pročitajte i:

Proglašeni su pobjednici Žutog okvira za održivi razvoj, znanost i obrazovanje 2019.

Svečana dodjela nagrada Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2019. godinu održana…

Zanimljiv način za stjecanjem samopouzdanja za maloljetne i mlade mame

Uočivši potrebu za jačim poticanjem zdravih navika i aktivnih stilova života kroz organizirane sportske aktivnosti,…

Održana premijera predstave Božić kod Zimogroznih

Zagrebačka filharmonija ima napokon pravi mali Broadway za djecu, i to zahvaljujući Zagrebačkoj filharmoniji, ravnatelju…

Čarolija za filmoljupce: Filmski advent u Tuškancu

Kino Tuškanac 14. prosinca postaje mjesto filmske božićne čarolije. Sve do 30. prosinca tamo ćete…