Star Wars Dan na Ribnjaku

Star Wars dan se održava 6.5.2017. u prostoru Centra mladih Ribnjak (mapa), s otvorenjem u 11 i trajanjem sve do 18 sati. Ulaz na sva predavanja i radionice kao i izložbeni dio je besplatan. Osim zabave, cijelo događanje ima i humanitarni karatker!

Projekt May the 4th, odnosno Star Wars Dan je zamišljen kao cjelodnevno događanje na kojem se održavaju predavanja, radionice za djecu i odrasle, cosplay i izložbeni dio događanja uz igre i škole mačevanja. Svi programi radionica i igara su prilagođeni dječjem uzrastu 5-15 godina te naravno odraslima, dok su predavanja i cosplay namijenjeni 15+ publici.

 

PROGRAM

Počinje izlaganjima, nastavlja se predavanjima i radionicama, školom mačevanja i star wars igrama, a završava cosplayem i podjelom nagrada. Igre koje će se održati za djecu su Force training, Škola mačevanja lightsaberima, Trench run.

Predavanje će održati Tihoni Brčić s temom Star Tours i ostale Star Wars atrakcije, a gostovat će i osječka ekipakoja je radila Star Wars tjedan s eksponatima i pričom. Radionice za djecu bit će: Star Wars origami, Izrada makete Star Destroyera i LEGO igraonica.

Cosplay je kostimiranje u likove, ovoga puta isključivo likove iz Star Wars franšize. Cosplayeri će biti prisutni tijekom cijelog eventa, a u 18h će se održati promenada kostima te ocjenjivanje žirija. Žiri čine tri osobe koji će po unaprijed pripremljenim tabličnim kriterijima izabrati tri najbolja kostima koja će dobiti i nagrade. Dodatne informacije o cosplayu i prijava.

Tijekom događaja posjetitelji će se moći fotografirati s lightsaberima i Jedi plaštem te dobiti odmah izrađenu fotografiju za uzvrat za 5 kuna donacije. Donacije prikupljamo u suradnji s partnerom HP-om, a sva sredstva idu za kupovinu potrepština koje će biti odnesene u udrugu FB humanitarci Zagreb. Tako da događanje ima i važnu humanitarnu notu.

Smatramo da će ovaj događaj biti zanimljiv obiteljima s djecom gdje među odraslima postoje Star Wars fanovi koji će željeti upoznati djecu s tom franšizom i kulturom Star Warsa, a samoj djeci će biti zanimljivo zbog programa prilagođenog njima kao što je recimo Škola mačevanja lightsaberima gdje će dobiti rekvizite i učiti pokrete. Tako da projekt podržava sinergiju obitelji, a ujedno ima i edukativno kulturni karakter.

Očekivani rezultati su povećanje informiranosti o franšizi Star Wars, kulturno upoznavanje s umjetnošću filma, sinergija obitelji, upoznavanja i produbljivanje zanimanja za nove tehnologije.

UDRUGA LJUBITELJA ZVJEZDANIH RATOVA MOS CROATIA SPACEPORT

Osnovana je 2002. Trenutno ima 130+ aktivnih članova pa je tako SF udruga s najviše članova u Hrvatskoj. Okupljanja su svakog prvog i trećeg utorka u mjesecu u HUB385, Zagreb. Centralno web mjesto je Star Wars portal koji prati recentne vijesti iz svijeta Star Warsa i ažuriran je minimalno na tjednoj osnovi. Osim toga je službeno glasilo udruge za sve aktivnosti udruge i informacije o udruzi. Na društvenim mrežama udruga je najviše prisutna kroz fan stranicu Star Wars Hrvatska koja trenutno ima 7 760 fanova i Instagram s više od 1 090 pratitelja. Udruga je prepoznata od strane javnosti po kreativnim aktivnostima te je uvijek rado viđena radi kostima koje posjedujemo u udruzi.

Tekst i foto: press

Tagovi: ,

Pročitajte i:

Koronavirus u Hrvatskoj! Hoće li zatvoriti škole i vrtiće?

Bilo je pitanje vremena kad će virus stići u našu zemlju, no brojni stručnjaci slažu…

Poznati kuhar pomaže djeci s poteškoćama! I vi možete biti dio priče

Sredstvima prikupljenim na gala večeri financirat će se edukacije djece i mladih iz svih dijelova…

Manekenka ima rješenje za ženski libido! Nećete vjerovati što sve prodaje poznato ime

Supermodel Elle Macpherson novim se proizvodom "učvrstila" na listi slavnih osoba koje koriste svoj utjecaj…

Horoskop otkriva tko su najkompliciranije trudnice

Znamo da trudnoća mijenja tijelo žene, no - reći će mnogi - mijenja i njezin…