Srpanjsko izdanje National Geographic Hrvatska pomiče granice!

Možete li zamisliti budućnost u kojoj je naš um snažan kao naše tijelo? Novi broj National Geographica otkriva sljedeću barijeru koju moramo savladati kako bi otkrili pravu moć ljudskog mozga

"Da treniramo mozak kao što treniramo tijelo. To je polje na kojemu će u budućnosti biti najviše napretka", riječi su to olimpijskog trenera, Bruce Gemmella.

Michael Andrew, C.J Cummings,Esmiana Jani, Usain Bolt i Jessej Owens pomaknuli su svoje fizičke granice osluškujući znanost i prihvaćajući inovacije te tako ispisali sportsku povijest. Prednosti moderne tehnologije koriste u svojim sportovima postavljajući rekorde.

Klasične balerine su jedine među sportašima na svijetu koje moraju potpuno ispružiti stopala i prebaciti svu težinu, a da bi se što prije oporavile, rabe “čizme”na napuhavanje koje masiraju nožne mišiće od prstiju do vrha bedara.

Jeste li znali da je 24 milijuna hektara površine Rusije pod najstrožom zaštitom? U novom srpanjskom izdanju doznajte koji su to prirodni dijelovi Rusije u kojima je čovjeku zabranjen pristup te kako i gdje žive šišmiši, mesožderi, noćni grabežljivci.

U rujnu 2017. Portoriko je pogodio uragan Maria. Uništena infrastruktura otočja samo je jedan od problema koji muči stanovništvo i danas.

Više od 300.000 morskih ptica u svijetu godišnje strada od parangala, glad i kiše izazvane El Niñom vjerojatno su ubile većinu mladih u prethodnoj sezoni parenja, a miševi na otoku Marion počeli su jesti ptice noću. National Geographic donosi reportažu o izgubljenima na pučini.

Jeste li osigurali svoje izdanje National Geographic Hrvatska? Potražite novi broj na svim kioscima od 10. srpnja!

 

Preporučujemo

Pročitajte i:

Radionice za djecu o emocijama

Radionice za djecu o emocijama uz pomoć „Emociometra inspektora Kroka“

Nakon prošlogodišnjih uspješnih ciklusa radionica za djecu u zagrebačkom Centru za psihološku podršku i razvoj „Pričaj…

Veseli fašnik u kazalištu Trešnja

Predstava Crvenkapica, kreativne i baletne radionice, maskenbal, oslikavanje lica (face painting), ukusne krafne i puno…

Klinika za dječje bolesti

Dašak čarolije u Klaićevoj bolnici kakav bismo u svakoj bolnici voljeli imati

Uređaj za magnetnu rezonancu u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti kreativna agencija Izone pretvorila je…

ALOHA mentalna aritmetika - besplatne radionice za djecu od 4 do 13 godina!

Prijavite svoje dijete na besplatnu radionicu gdje će se upoznati s programom, računanjem na abakusu…