Ove subote kao dio europskog pokreta MOVE Week, drugu godinu za redom održava se biciklijada. Ove godine se biciklira oko Jarunskog jezera, sa startom i ciljem ispred Point shopping centra. Sudjelovanje u biciklijadi, u kojoj nije važno na cilj stići prvi, besplatno je, a pozvani su svi od najmlađih do onih starijih, cijelih obitelji, skupina prijatelja ili pak poslovnih suradnika. Start biciklijade je u 11:00 sati, a prijave su na dan utrke od 10:00 do 10:30 sati ispred Point shopping centra.

Now We Move kampanja je nastala s ciljem da se do 2020. godine broj tjelesno aktivnih građana poveća za čak 100 milijuna. Ta vrlo ambiciozna vizija ostvariva je ukoliko se velik broj ljudi u Europi priključi projektima poput ovoga i na taj način pokaže prednosti aktivnog života.

Za sve sudionike biciklijade koji nemaju vlastiti bicikl osiguran je besplatan najam nextbike bicikala.

Sudionike očekuje zabavni program, Invictus fitness i Bambi kids zagrijavanje, natjecanje u najsporijoj vožnji bicikla, startni snack&drink paket te biciklističke karate Zagreba i informacije o biciklizmu, kao i zdrav i ukusan domjenak poslije biciklijade.

Organizatori ovogodišnje MOVE Week biciklijade su nextbike sustav javnih bicikala i Point Shopping Center, uz podršku Grada Zagreba, MUP-a, ŠRC Jarun te Udruge Moj bicikl i Udruge Sigurnost u prometu.

Više detalja pronađite na www.pointshoppingcenter.hr i www.croatia.moveweek.eu ili na Facebook stranicama Point Shopping Center i Nextbike Croatia.

Foto: Move week