Otvaranje samoborske pričaonice očekuje vas u petak, 5. prosinca u podne, a već u 13:00 sati kreće priča “Vjeverice i optimizam” i prigodne radionice. U 15:00 sati poslušajte priču o pobuni u postolarskoj radnji, nakon koje slijedi radionica dok će u 17:00 sati biti ispričana priča o gospodinu Nosku koji traži prijatelja, također uz prigodnu radionicu.

Na samog svetog Nikolu, 6. prosinca naše najmlađe goste očekuju tri zanimljive priče u 11:00, 13:00, 15:00 sati, i to priča o pauku Otu, juhi od bundeve i Elmeru, a u 17:00 sati Lutkarsko kazalište Lutonjica Toporko izvest će predstavu “Zvončić svetog Nikole”. Nakon svake priče slijedi prigodna radionica.

I nedjelju, 7. prosinca, provedite u društvu bajkovitih likova u “Špelunkici” na trgu, i to slušajući priču o ježici Vici u šumskoj češljaonici u 11:00 sati, priču o Grubzonu u 13:00 sati, a u kakvu se avanturu upustilo radoznalo mače saznajte u 15:00 sati. Oni koji su propustili priču o pobuni u postolarskoj radnji u petak, mogu ju poslušati u nedjelju u 17:00 sati, naravno, uz prigodne radionice nakon svake pripovjetke.

“Špelunkica” je prvi projekt pripovjednog turizma u Samoboru, a koji organizira Turistička zajednica grada Samobora, te će uz pričaonicu, radionice i predstave mali i veliki gosti imati priliku uživati u blagdanskom raspoloženju i druženju.

Foto: Profimedia