Pravila su uglavnom jednostavna i prenose se s generacije na generaciju igrača pa nitko niti ne pomišlja čitati upute. To je ipak napravila ljubiteljica ove igre LaToya McCaskill Stallings inače učiteljica iz Houstona. Jednog je dana iz dosade čitala pravila UNA i otkrila koliko krivo koristimo jednu vrlo opasnu i moćnu kartu.

Kartu 'Vuci 4' svi smo sa zločestim smiješkom bacali kad nam je odgovaralo i kad smo trebali nekome napakostiti, a pravila kažu da se ta karta može baciti jedino ako u ruci nemate nijednu drugu kartu koju možete odigrati. Ako je bacite, ostali igrači imaju pravo tražiti vas da pokažete sve svoje karte. Ako ste varali, vi za kaznu morate vući 4 karte, a ako niste varali tada onaj koji vas je izazvao da pokažete karte mora vući 6 karata.

Na prvu se čini dosadno pravilo, ali ako promislite koje mogućnosti varanja i blefiranja nudi, morate priznati da tako sve postaje uzbudljivije.

LaToya je odjeljak s tim pravilom uslikala i objavila na Facebooku uz komentar.

'Dakle, trebalo mi 35 godina na ovoj Zemlji da shvatim kako UNO od djetinjstva igram krivo...', napisala je LaToya i izazvala gomilu reakcija pratitelja.

Tekst: I.Š

Foto: Profimedia