U sklopu humanitarnog projekta Zmaj Anđelko pomaže djeci koji je već omogućio tiskanje i distribuciju prve slikovnice autora i pokretača projekta Gorana Čučkovića, Zmaj Anđelko i dugački rep, na red je stiglo i tiskanje slikovnice Kornjačica Rita koju ovim putem predstavljamo. Sredstava za tiskanje slikovnice su skupljena, a u pripremi je i treća slikovnica u seriji Neustrašiva mama koju se planira objaviti u svibnju.

Cilj akcije je prikupiti donacije za stvaranje i distribuciju serije slikovnica, među kojima je prva bila ”Zmaj Anđelko i dugački rep” kako bismo svojom dobrom voljom uljepšali djetinjstvo bolesnoj djeci, te djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i slabijeg imovinskog stanja.

Kornjačica Rita

Kornjačica Rita će naučiti mališane kako se treba ponašati prilikom prelaska ceste, a znamo koliko je to važno za sve mališane. Ovu vedru i poučnu slikovnicu ilustrirala je Mateja Boljar, grafički opremila Tamara Sokolić Misirača po prijedlogu dizajnerice Branke Popović, te lektorirala Jasna Kufner. Autor, urednik i nakladnik Goran Čučković.

slikovnica-kornjacica-rita-trazi-put-djece

Detalje o akciji pročitajte ovdje.

Tekst: Ivančica Tarade

Foto:Facebook Zmaj Anđelko