Kontesa Barica – pardon! – Barica Cindrek, piljarica i pekarica koju su zbog ljepote i pameti nepravedno optužili da je vještica provest će vas ulicama, sajmovima i običajima 18. stoljeća u ovoj veseloj slikovnici punoj zanimljivih, šarolikih likova.

Autorica slikovnice koju je izdala Planetopija, doc. dr. sc. Snježana Husić na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1993. talijanistiku i komparativnu književnost. Nositeljica je većine medijevističkih kolegija na Odsjeku za talijanistiku zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Od 2000. godine je znanstvena novakinja, a od 2011. docentica pri Katedri za književnost Odsjeka za talijanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Marijana Jelić djeluje kao lutkar, ilustrator i grafički dizajner. Surađuje na oblikovanju i ilustriranju udžbenika, beletristike, slikovnica i časopisa. Kreirala je lik Kosjenke u animiranom filmu Helene Bulaje Regoč i Kosjenka. Zajedno s manjom grupom ULUPUH-ovih članova osmislila i organizirala Festival ilustracije (Fužine 2009. ULUPUH, 2010.)

www.planetopija.hr

www.facebook.com/planetopija

slikovnica-kontesa-baricaili-kako-se-zivjelo-prije-tristo-godina

Darujemo vam 2 primjerka ove lijepe slikovnice!

Pošaljite nam svoje podatke (ime, prezime, adresu, broj telefona) na e-mail adresu urednistvo@roditelji.hr s naznakom „Kontesa Barica“ i dvoje najbržih i najsretnijih čitatelja, koji u zadnja 3 mjeseca nisu ništa dobili na našem portalu, dobit će slikovnicu na dar.

Dobitnice slikovnica su Livija Vlašić i Ana Pavić. Čestitamo!

Tekst i foto: Planetopija