Školarci pokazali zavidno znanje o sigurnosti u prometu na natjecanju školskih prometnih jedinica

Prva znanja o sigurnosti u prometu, ali i o sigurnom bicikliranju pokazalo je preko 25 škola odnosno školskih prometnih jedinica.

Preko 450 djece je na 23. Natjecanju školskih prometnih jedinica grada Zagreba i Zagrebačke županije pokazalo visoku svijest o važnosti sigurnog prometovanja.

Tom prilikom mladim ambasadorima prometne kulture obratila se i zamjenica gradonačelnika grada Zagreba gđa. Jelena Pavičić Vukičević, koja je otvorila ovo natjecanje.

"Danas nije važno tko će pobijediti, važno je da prometnu kulturu i ideju sigurnosti u prometu promičete i nadalje", dodala je Vukičević te se posebno zahvalila Policijskoj upravi zagrebačkoj i HAK-u što svih ovih godina zajedno s Gradom u osnovnim školama podižu razinu svijesti o važnosti sigurnog prometovanja.

Marija Luković, ravnateljica OŠ Gustava Krkleca, Travno; Boris Orlović, MUP,Ravnateljstvo policije, Služba za sigurnost cestovnog prometa,Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba

OŠ Gustava Krkleca II. prikupila je na ovom natjecanju najviše bodova te se tako plasirala na prvo mjesto , dok je OŠ Dragutina Domjanića zauzela drugo, a OŠ Ljubo Babić I. treće mjesto.

Čestitamo svima natjecateljima!

 

Tekst i foto: press, Filip Hofer

Preporučujemo

Pročitajte i:

8. festival bibliobusa - pravih riznica književnosti na kotačima

Rani dani lipnja donose veliko veselje - centar Rijeke zauzimaju bibliobusi, posebne i svima drage…

preventivni pregledi madeza

Preventivni pregledi madeža u nedjelju na Jarunu

Potaknuti konstantnim porastom broja oboljelih od melanoma u Hrvatskoj, Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba provodi…

Umjesto na kavi, vikend provedite na Medvednici i ne zaboravite povesti klince!

Zaklada „Hrvatska kuća srca“ poziva Zagrepčane na planinarenje i rekreaciju, a mi dodajemo da svi…

Tko su dobitnici ovogodišnjeg Romerquelle Story Hall of Famea?

Svake godine lifestyle magazin Story organizira prestižnu dodjelu nagrada Story Hall of Fame. Tako je…