Kao sponzor jedinstvene aplikacije Bebin kalendar dohrane, HT želi olakšati svakodnevnu brigu roditelja oko dohrane djece, kojima je aplikacija dostupna besplatno.

Aplikacija, koju su osmislile nutricionistice Tena Niseteo, dipl.ing.preh.teh. i Karmen Matković Melki, dipl.ing.preh.teh., na jednostavan i pregledan način predstavlja preporučen plan uvođenja novih namirnica u djetetovu prehranu u dobi od šest mjeseci do dvije godine.

Sve mame, tate, ujčevi, bake i djedovi pozvani su da u četvrtak, 21. travnja u 18 sati dođu na razgovor s autoricama u T-Centar na zagrebačkom Cvjetnom trgu u Zagrebu, kako bi saznali više o zdravoj dohrani djece. U isto vrijeme, organizirano je i druženje Gibonnija s građanima u sklopu promocije novog albuma „Familija”.

Bebin kalendar dohrane nudi vođenje osobnog kalendara dohrane za dijete, s informacijama o nutritivnom sastavu, upotrebi, sezoni i još mnogo toga za više od 150 različitih namirnica kao i njihovoj alergentnosti. Tablični prikaz svih namirnica nudi informaciju o tome kad bi dijete moglo biti spremno za isprobavanje novih okusa, boja i tekstura a aplikacija će se nadograđivati i za kasnije uzraste. Uz to, dostupan vam je niz jednostavnih recepata za pripremu kašica i jela.

Aplikacija je dostupna svim korisnicima android pametnih telefona putem Google trgovine, a uskoro će biti dostupna i verzija za iOS operativne sustave.

Tekst: press

Foto: Profimedia