Savez društava Naša djeca Hrvatske izložbom obilježava 65 godina postojanja

Izložbom se želi prikazati dio djelovanja Saveza u više od šest desetljeća rada te predstaviti aktivnosti po kojima je ova najstarija organizacija za djecu prepoznatljiva

Najstarija hrvatska organizacija posvećena zaštiti i pomoći djece “Savez društava Naša djeca Hrvatske” postavljanjem dokumentarne izložbe u Muzeju Mimara započela je s programom obilježavanja 65 godina postojanja i rada. Cjelokupno događanje koje uključuje i multikulturne radionice pod nazivom "Vremeplov dječje igre” bit će otvoreno za sve zainteresirane posjetitelje od 10. do 15. studenog. Na svečanom programu otvorenja izložbe, kojeg je vodila Karmela Vukov Colić, nastupili su Zabočki mališani iz DND-a Zabok te zbor OŠ Remete u suradnji s DND-om Maksimir.

Tugomir Luksic_Karmela Vukov Colic_Aida Salihagic Kadic_Ivan Vitez

Predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske prof. dr. sc. Aida Salihagić Kadić izjavila je: “Ovom se izložbom želi prikazati dio djelovanja Saveza u više od šest desetljeća te predstaviti dio aktivnosti po kojima je ova najstarija organizacija za djecu prepoznatljiva. Svojim radom i aktivnostima Savez DND-a Hrvatske u ovih 65 godina obogatio je i uljepšao djetinjstva brojnih generacija djece u stvaranju svijeta po mjeri djece. Sretna, zdrava, samosvjesna i zadovoljna djeca izvor su radosti i snage obitelji, društva i Saveza društava Naša djeca Hrvatske”.

Program "Vremeplov dječje igre", iskoristit će se i kao platforma za održavanje multikulturalnih radionica u kojima će partneri programa – Francuski institut, Francuska Alijansa, Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu, Udruga za promicanje afričke kulture – Dyalli, Nacionalna zajednica Bugara u Hrvatskoj, Makoto hrvatsko-japansko društvo, ABC škola za talijanski jezik i talijansku kulturu, Udruga za ruski jezik i kulturu te Društvo Naša djeca Zabok, imati priliku predstaviti svoju bogatu kulturu, običaje i igre.

65 god Saveza DND - izlo+żba_1

Ivan Vitez, voditelj likovnog postava izložbe ovim je povodom istaknuo da su eksponati igračaka, plakata, fotografija i publikacija Saveza društava Naša djeca samo manji dio desetljećima stvarane i prikupljane građe jedne ugledne organizacije u zemlji i cijelom svijetu čije djelovanje s djecom i za djecu ostavlja zalog budućim naraštajima.

Ravnatelj Muzeja Mimara, Tugomir Lukšić naglasio je kako je Muzej Mimara otvorio svoja vrata Savezu društava Naša djeca te im omogućio da dio njihove bogate arhivske građe ugleda svjetlo dana. Partnerstvo sa Savezom istaknuo je kao početak revitalizacije fundusa koji je čvrsto urastao u kulturni, stvaralački i društveni život djeteta i šire javnosti.

Realizaciju aktivnosti vezanih uz 65 godina Saveza, između ostalih, pomogli su: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Dialog komunikacije Zagreb, Podravka, Juicy Hrvatska, Etnografski muzej u Zagrebu te brojni volonteri.

65 god Saveza DND - izlo+żba_3

Izložbu mogu posjetiti svi zainteresirani građani do nedjelje, 15. studenog u periodu od 10 do 16 h, a ulaz je besplatan. Sudjelovanje na multikulturalnim radionicama za djecu koje će se održavati prema programu od srijede do nedjelje (12.-15.11.2015.) je moguće u organiziranim školskim posjetima ili individualnom prijavom putem elektronske pošte: martina@savez-dnd.hr i lanak@savez-dnd.hr ili na broj telefona: 01/ 49 22 959.

O Savezu društava Naša djeca Hrvatske:

Savez društava Naša djeca Hrvatske je nevladina i neprofitna udruga građana koja od 1950. godine okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu. U Hrvatskoj trenutno djeluje 86 Društava Naša djeca koja rade na promociji i zagovaranju za dječja prava, provode raznovrsne i besplatne aktivnosti s djecom i za djecu te pružaju pomoć i podršku djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece.

65 god Saveza DND - izlo+żba_5

Savez društava Naša djeca možete pratiti na mrežnoj i facebook stranici: www.savez-dnd.hr i https://www.facebook.com/Savez-dru%C5%A1tava-Na%C5%A1a-djeca-Hrvatske-414120181993815/

Tekst i foto: promo

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Kad Božić zakuca na vrata

Prije nego vas blagdanska euforija potpuno obuzme, želimo…

Šaljete li skrivene poruke svojoj djeci?

U svojim nastojanjima da budu dobri učitelji, mnogi…

Kako djeci objasniti smrt

U trenutku smrti bliske osobe roditelji se pitaju…

15 važnih pitanja o kojima treba porazgovarati s djetetom

Kao roditelj sigurno znate koliko je s djecom…

Pročitajte i:

Svečana 50. izvedba predstave za najmlađe 'Iš`o Viljo u dućan'

Lutkarska predstava Iš'o Viljo u dućan igrat će 18. prosinca u 18 sati svoju 50.…

Hrabri telefon započeo kampanju 'Dijete ili počinitelj?'

Na II. međunarodnoj bienalnoj konferenciji o STOP programu Hrabri telefon predstavio je novu kampanju pod…

Ispratite 2018. uz novu Sensu!

Posljednja Sensa u ovoj godini stigla je na kioske. Ne propustite ovaj mjesec limitirani paket…

Metodu 'nasilje za nasilje' ne zaslužuju ni učitelji, ni djeca, ni roditelji

Nekolicina različitih udruga, među kojima i Hrabri telefon, Udruga Korak po korak te Društvo za…