Društvo „Naša djeca“ Opatija i ogranak Lovran u suradnji s Policijskom postajom Opatija u OŠ Viktora Cara Emina Lovran i OŠ „R.K. Jeretov“ Opatija organizirali su aktivnosti pisanja poruka koje govore o borbi protiv nasilja prigodno napisanih na kartonskim ružičastim majicama koje su sami objesili na štrik.

Učenici OŠ „R. K. Jeretov“ Opatija sudjelovali su grupnom „ružičastom“ fotografiranju na školskom igralištu potaknutog od strane pedagoginje Škole Nade Lovretić, koordinatora za prevenciju nasilja i programa Za sigurno i poticajno okruženje u školama, a u okviru Školskog preventivnog programa OŠ „R. K. Jeretov“ Opatija. Centar za edukaciju i prevenciju nasilja nositelj je cjelokupnog programa Dana ružičastih majica i začetnik ideje u Hrvatskoj, a DND Opatija obilježava ga druge godine za redom u suradnji s PP Opatija.

Opatijski i lovranski osnovnoškolci jednoglasno su se složili da je ružičasto danas „in“. Svojim porukama protiv nasilja i nošenjem ružičastih majici pridružili su se mnogobrojnim vršnjacima diljem svijeta u obilježavanju Dana ružičastih majica poznatijeg kao Pink Shirt Day. Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači, a predstavlja program prevencije vršnjačkog nasilja

DND Opatija obilježilo je Dan ružičastih majica u sklopu projekta „Zajedno za dječja prava“ podržanog od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Tekst i foto: DND Opatija