Cilj manifestacije Roditelji i škola zajedno je istaknuti potrebu za jačim dijalogom roditelja, djece i njihovih učitelja u usvajanju, primjeni i promicanju vrijednosti nenasilnog odgoja, skrenuti pozornost na štetnost tjelesnog kažnjavanja te podsjetiti na važnost zajedničkog djelovanja roditelja i odgojno-obrazovnih djelatnika u odgoju djeteta.

Manifestacija Roditelji i škola zajedno dio je građanske akcije Roditelji volonteri koju Udruga roditelja Korak po korak provodi u partnerstvu s Osnovnom školom Ivana Cankara u Zagrebu. Akcija traje od početka travnja do kraja lipnja 2015. godine, a provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

U okviru manifestacije „Roditelji i škola zajedno“ bit će organizirana kreativna likovna radionica u okviru koje će roditelji i djeca zajedno oslikavati veliko platno motivima na temu nenasilnog odgoja. Dramska će radionica potaknuti i razvijati njihovu međusobnu komunikaciju te im pomoći da se prisjete omiljenih zajedničkih aktivnosti i raditi planove zajedničkog provođenja vremena. Na okruglom će stolu roditelji i učitelji raspravljati o unapređenju suradnje roditelja i škole, a neformalno će druženje, uz koncert glazbene skupine Vibrica, biti prilika roditeljima za razmjenu iskustava i međusobne podrške.

RASPORED DOGAĐANJA:

14:00 – 15:30                    Dramska radionica

15:30 – 17:30                    Likovna radionica

16:30 – 17:30                    Okrugli stol „Suradnja roditelja i škole“

07:30 – 18:30                    Neformalno druženje uz domjenak i nastup

glazbene skupine Vibrica

Tekst: Udruga roditelja Korak po korak

Foto: Profimedia