Za svoj 10. rođendan Storybook je poželio privid filmskog seta kakve pamtimo iz nekih kultnih produkcija, vanityfairovsku atmosferu i opipljivu kemiju u zraku. Jedini logičan izbor bio je na slavljeničkoj naslovnici spojiti naše najuspješnije umjetnike glume - nestvarno elegantnu Zrinku Cvitešić, koja s novom predstavom nastupa na zahtjevnom londonskom West Endu i Gorana Bogdana, kojem izlaze četiri snimljena filma. U intervjuu Zrinka otkriva kako već dugo živi svoje snove, a Goran svoje lice glumačkog nomada. Jeleni Veljači u razgovoru otkriva kako je i prije Akademije osjećao tu magnetsku privlačnost prema setu, kako ne zna živjeti kad završi snimanje. Na pitanje hoće li proći ta ljubav prema nomadskom životu, Goran kaže: 'Možda sa starenjem. Učim se udomiti se. Skučiti se. To bih volio.'

rodendanski-broj-casopisa-storybook-na-kioscima

Deseti rođendan Storybook slavi uz mnoštvo zanimljivih sadržaja, poput teme o generaciji nekih novih mladih i uspješnih studenata, kojima je samo nebo granica. I na tome im svi pomalo zavidimo. Pročitajte temu Rujane Jeger o tome što je, zapravo, glamour, kao i onu o ikonama stila, koje su rušile modne postulate, često razmišljale ispred svoga vremena, a uz talent za lijepo, uvijek su bile autentične i svoje, dok u kolumni Jelena Veljača piše o prokletstvu Kennedyjevih i teretu slave. Jesen je stigla, iskoristite stranice Storybooka posvećene modi koje nude opcije - od bezvremenskih balonera u stilu heroina film noira do prevelike pilotske jakne à la Isabel Marant, ili uronite u pop boje i editorijal 'Drama Queen' koji su inspiracija za posve autentičan jesenski look.

rodendanski-broj-casopisa-storybook-na-kioscima

Ako ste ikada poželjeli zaviriti u neki od klubova za odabrane, gdje se u zadimljenim separeima u sitne sate pričaju priče za koje bi i filmaši dali sve, Storybook je za vas izdvojio najekskluzivnije, u koje zalaze i poznati, i raskalašeni, i privilegirani, ali i princeze. Nađite se na trenutak u tom odabranom društvu ili zavirite u stvarni život princeza. Onaj u zlatnim kavezima i akvarijima, kako ih je okarakterizirala princeza Margaret, u tekstu o manama te “profesije”, čiji je stil života imao malo više smisla jedino uz čašicu luksuzne žestice, “medikamenta” kojim se služila i slavna Grace Kelly.

rodendanski-broj-casopisa-storybook-na-kioscima

A kad smo kod osebujnih i specifičnih stilova života, kao šećer na kraju Storybook donosi razmišljanja glavnih urednika prestižnih svjetskih izdanja - o životu printanih magazina, koji je sve više povezan s luksuzom vremena, ima svoju vjernu publiku 'followera', i čije je iskustvo intimno.

rodendanski-broj-casopisa-storybook-na-kioscima

Iz novog jesenskog izdanja Storybooka isijava atmosfera teme “Dekadencija na filmu”, od estetskih vrhunaca nalik onima u Fellinijevu filmu “Slatki život”, do fantastičnih lookova iz Antonionijeva “Povećanja” ili pak dašak rimskog ekstravagantnog noćnog života i poetičnih prizora Paola Sorrentinija u “Velikoj ljepoti”.

rodendanski-broj-casopisa-storybook-na-kioscima

Tekst i foto: Storybook