Lijepe želje usrećuju. U subotu, 23. 3. 2019. želje Riječana će opet odletjeti prema nebu u obliku „lampiona sreće“. Prva od niza manifestacija Rijeka sreće, kojom organizatori žele oživjeti neke od gradskih lokacija, će se održati na Riječkom lukobranu, ispod poznatih dizalica. Cilj projekta je okupiti građane uz druženje te dijeljenje lijepih želja i dobrih djela. Budući da je ožujak tradicionalno posvećen osobama sa sindromom Down, organizatori su odlučili dio novca prikupljenog prodajom lampiona donirati udruzi za sindrom Down-Rijeka 21 za opremanja glazbene sobe.

Udruga za sindrom Down - Rijeka 21 broji 147 članova, od čega 60 članova čine osobe s Down sindromom. Već 15 godina, između ostalog, organiziraju terapije, koje osobama sa sindromom Down nisu dostupne putem zdravstvenih i obrazovnih institucija, potporu oko inkluzije djece u predškolske i školske sustave, razne kreativne radionice za članove, ali i edukacije za roditelje, nastavnike i stručnjake koji su u doticaju s djecom s Down sindromom.

Udruga skrbi i o odraslim osoba sa sindromom Down s aktivnostima koje streme učenju životnih i radnih vještina, provođenju vremena izvan obiteljske zajednice i finalno - osamostaljivanju.

rijeka-srece-lampionima-do-glazbala

U novim prostorima udruge uključena je i t.z. glazbena soba. Organizatori manifestacije Rijeka sreće, Grad Rijeka i agencija WeMove prepoznali su važnost glazbe za djecu s posebnim potrebama, te odlučili pomoći kod kupnje glazbala. Da štićenicima udruge glazba nije strana, pokazat će i na samoj manifestaciji Rijeka Sreće. Zasvirat će bend udruge Rijeka 21, Vidovnjaci s Vidom Gržljanom, Isabella Hujić će posjetitelje naučiti nekoliko koraka zumbe, a svi skupa ćemo uživati u veselim ritmovima pratećeg DJ-a. Glazba je univerzalan jezik, koja će nas, kao već toliko puta prije, povezati, nadahnuti i biti vesela kulisa puštanju svjetlećih lampiona. Vaučere za preuzimanje lampiona moći ćete kupiti 21. i 22. 3. na riječkom Korzu po cijeni od 25 kn. Cijena lampiona na dan manifestacije iznosit će 30 kn. Lampioni će se moći preuzeti 23. 3. 2019. od 18 do 21 sat na Riječkom lukobranu.

Pridružite se 23. 3. od 18 do 22 sati na Molo Longu, kupite svoj „lampion sreće“, zaželite želju i razveselite djecu udruge Rijeka 21!

rijeka-srece-lampionima-do-glazbala

Tekst i foto: press